Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul dat de SUA: Rusia a desfășurat 190.000 de militari la granița cu Ucraina

SUA a atras atenția în privința numărului trupelor rusești care staționează la granița cu Ucraina. Acesta ar fi mult mai mare față de până acum.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oficialii de la Washington declară faptul că aproximativ 190.000 de militari ruși se află în apropiere de Ucraina, cu mult peste estimările anterioare, care se ridicau la 100.000.

Citeste si: Rusia transmite că există "șanse" să ajungă la o înțelegere cu Occidentul. Vladimir Putin, dialog televizat cu Serghei Lavrov

Potrivit lui Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), numărul militarilor de la granița s-ar putea să se fi dublat de la sfârșitul lunii trecute.

„În Ucraina și în apropiere”

„Estimăm că Rusia a comasat probabil între 169.000 și 190.000 de militari în Ucraina  și în apropierea Ucrainei, comparativ cu aproximativ 100.000 la 30 ianuarie. Aceasta este cea mai amplă mobilizare militară din Europa de după cel de- al Doilea Război Mondial”  a declarat oficialul.

Citeste si: Câte baze militare are NATO în Europa. Alianța politico-militară are o forță terestră de până la 4.000 de militari în România

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Prin expresia „în Ucraina și în apropiere”, Michael Carpenter s-a referit și la posibilele trupe ruse din regiunile din estul Ucrainei, care sunt controlate de separatiștii susținuți de Moscova.

Populația va fi evacuată spre sud-estul Rusiei

Potrivit lui Denis Pushilin, liderul separatist al Republicii Populare Donețk, a anunța pe pagina sa de Telegram faptul că populația va fi evacuată, rapid, către sud-estul Rusiei, în regiunea Rostov.

De asemenea, Liderul separatist al Republicii Populare Donețk a precizat că decizia este impusă de o posibilă intervenție militară în forță a Ucrainei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este acuzat că urmează să dea un astfel de ordin.

Citeste si: Nicoleta Pauliuc, Preşedintele Comisiei pentru Apărare: ,,Să fiţi pregătiţi în faţa valului de migranţi dacă începe conflictul din Ucraina''

O decizie de acest fel poate oferi și „pretextul” necesar Moscovei pentru a intra în regiune și pentru a „proteja viețile cetățenilor ruși din Donbas”.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI