Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul specialistilor: Acestea sunt cele 3 alimente care te pot otravi

Anumite fructe si legume pot deveni otravitoare daca sunt consumate în cantitate mare, în stare cruda sau daca nu sunt alese cu atentie. Potrivit one.ro, cele 3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otravi sunt:

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Avertismentul specialistilor: Acestea sunt cele 3 alimente care te pot otravi
Anumite fructe si legume pot deveni otravitoare daca sunt consumate în cantitate mare, în stare cruda sau daca nu sunt alese cu atentie. Potrivit one.ro, cele 3 alimente care, consumate într-o cantitate mare, ne pot otravi sunt:
Cassava
Este un aliment adus din America de Sud, mai exact radacina plantei care nu trebuie consumata în stare cruda. Cassava, manioc sau tapioca este o tulpina lemnoasa din America cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii, doar daca a fost gatita. Daca este consumata în stare cruda, Cassava are un continut ridicat de cianura si duce la paralizie sau chiar moarte.
Ciupercile
Doar în Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice si mai putin de 10 sunt mortale.
În lumea întreaga sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important sa cumparam ciuperci de la un supermarket sau de la un producator, pentru ca acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal si greata, ci si decesul.
Semintele
Par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranta nu stiai ca semintele de mere, caise, cirese nu sunt comestibile.
Gustul amar pe care îl au ar trebui sa ne împiedice sa le consumam, deoarece contin o cantitate mica de cianura. Ciresele, caisele, piersicile si nectarinele contin aceasta substanta într-o masura mai mare decât merele. Dar chiar daca înghiti acesti sâmburi, substanta din ele nu intra în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimina aceste seminte. Este mai dificil atunci când se consuma miezul semintelor în cantitati mari.

Cassava

Este un aliment adus din America de Sud, mai exact radacina plantei care nu trebuie consumata în stare cruda. Cassava, manioc sau tapioca este o tulpina lemnoasa din America cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii, doar daca a fost gatita. Daca este consumata în stare cruda, Cassava are un continut ridicat de cianura si duce la paralizie sau chiar moarte.

Ciupercile

Doar în Statele Unite sunt cunoscute peste 5.000 de tipuri de ciuperci din care 100 sunt toxice si mai putin de 10 sunt mortale. În lumea întreaga sunt cunoscute peste 38.000 de specii de ciuperci, din care 5% sunt nocive. Este foarte important sa cumparam ciuperci de la un supermarket sau de la un producator, pentru ca acestea pot provoca nu doar un simplu disconfort intestinal si greata, ci si decesul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Semintele

Par inofensive, dar se pot dovedi letale. Cu siguranta nu stiai ca semintele de mere, caise, cirese nu sunt comestibile. Gustul amar pe care îl au ar trebui sa ne împiedice sa le consumam, deoarece contin o cantitate mica de cianura. Ciresele, caisele, piersicile si nectarinele contin aceasta substanta într-o masura mai mare decât merele. Dar chiar daca înghiti acesti sâmburi, substanta din ele nu intra în contact cu acizii din sistemul digestive, deoarece organismul elimina aceste seminte. Este mai dificil atunci când se consuma miezul semintelor în cantitati mari.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI