Greu reusesc parintii si bunicii sa le spuna nu celor mici cand vine vorba de dulciuri, produse de patiserie sau fast-food, insa medicii avertizeaza: Trebuie sa avem grija la alimentatia celor mici. Dovada si statisticile, in care nu stam bine deloc. Potrivit celor mai recente date centralizate, la nivel national exista in jur de 3.000 de copii cu diabet.



Poate o sa va ganditi ca atunci cand vorbim despre o alimentatie sanatoasa a celor mici, trebuie sa adusa in discutie si chestiunea banilor.


Nu este deloc asa, cred specialistii. In locul produselor care nu-i ajuta, putem cumpara lejer fructe, legume, carne, produse lactate si cereale.

PROFESOR RADULIAN: Cereale sau o felie de paine la care bineteles putem asocia o cana de lapte sau un iaurtel si binentele atunci cand vorbim de un sandvis o bucata de cascaval impreuna cu o rosie.

Totodata, medicii spun ca este ideal ca in alimentatie unui copil sa existe 3 mese principale cu 2 gustari, la care micutii sa primeasca fruncte sau biscuiti.  

CARMEN NOVAC: Ar trebui sa contina un fel principal format din legume plus minus carne si un desert care de cele mai multe ori ar trebui sa fie tot un fruct. Masa de seara care e bine sa nu depaseasca ora 20, 20.30 si in care trebuie sa se regaseasca alimentele din masa de pranz dar in cantitati mult mai mici.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si