Close sidebar
Close sidebar

Babele si Sfinxul, motiv de disputa intre judetele Dambovita si Prahova

Sunt spectaculoase, invaluite de mister, iar frumusetea lor atrage anualmii de turisti din toata lumea! Babele si Sfinxul, simboluri naturale ale tarii noastre, sunt insa motiv de disputa in instanta.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Turisti din intreaga lume le viziteaza, fascinati de frumusetea lor, dar nimeni nu stie ale carui judet sunt. Sfinxul si Babele, simbolurile naturale ale Romaniei, au devenit marul discordiei intre autoritati.

Sfinxul si Babele se afla in Parcul National Bucegi, care are o suprafata de peste 32.000 hectare. Parcul se desfasoara pe teritoriul administrativ a 3 judete: Dambovita, Prahova si Brasov. Numai ca hotarele dintre judetele Dambovita si Prahova nu sunt stabilite cu exactitate- de aici si disputa oraselor Busteni si Moroieni pe celebrele simboluri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Disputa dateaza de15 ani, insa singurul rapsuns clar in aceasta situatie o poate da doar guvernul romaniei prin legea impartirii teritoriale. Instantele nu a ucompetenta in acest caz.pana una alta autoritatile ar trebui sa fie atente pentru ca pamantul de sub sfinx a inceput sa o ia la vale iar aici s au creat adevarate cratere.

Viceprimar Busteni NAE SAVEL: „ In momentul de fata este un dosar pe rolul de instante privind acest hotar pe limita dintre Dambovita si Prahova pe zona megalitilor. 

Batalie nu exista, exista o neintelegere”.



Din disputa intre autoritati pentru stapanirea Sfinxului si a Babelor, nedumeriti sunt mai ales turistii.

In incheiere am sa va spun o gluma care inca circula printre muntomanii si cabanirii din Bucegi. Se spune ca aceasta ar fi linia imaginara a hotarului dintre cele doua judete asa se face ca te duci sa manaic in cabana babele, adica in judetul prahova si nevoile ti le faci in cladirea de vis a vis, in judetul dambovita.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI