Close sidebar
Close sidebar

Bac 2016. Petitie online pentru luarea in considerare a romanului postbelic "Morometii", la subiectul III. Absolventii risca sa primeasca 0 puncte la acest subiect.

Romanul interbelic le-a dat mari batai de cap absolventilor de clasa a 12-a, care au sustinut azi proba scris la Limba si Literatura Romana. Foarte multi candidati risca sa nu primeasca niciun punct la subiectul III.

,


DISTRIBUIE
acest articol

O petitie online a fost facuta luni dupa sustinerea probei scrise la Limba si Literatura Romana, dupa ce elevii si-au dat seama ca au incurcat romanul interbelic cu unul postbelic.

"Mulţi dintre noi au încurcat perioadele şi am scris Moromeţii, hai să semnăm petiţia pentru a se lua în considerare şi Moromeţii la bac, la subiectul 3! Dumnezeu fie cu noi", este mesajul scris de iniţiatorul petiţiei.

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016 au fost împărţite pe cele două profile: real şi uman.

În cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru ”Madona” de Tudor Muşatescu. La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viaţa tinerilor.

Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume şi viaţă dintr-un roman interbelic.

La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru ”Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte. La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.


Peste 137.000 de candidaţi susţin, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, agenţiei de presă MEDIAFAX.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI