Cu viitoru în față, planuri mari și speranțe elevii s-au așesat în bănci începând cu ora 8:30, accesul în sala de examen fiind permis până la ora 9:00, având asupra loc actul de indentitate și un pix.

Elevii clasei a XII-a au susţinut astăzi proba profilului la alegere din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Astăzi a avut loc proba scrisă la Economie, pentru elevii care au urmat un profil real.

După ce au studiat această materie, a venit mometul ca elevii să demonstreze că dețin noțiuni elementare de economie, sunt familizarizați cu lumea banilor, a cererii și ofertei și a unor situații de bază întâlnite în mediul economic, proba fiind, de-a lungul timpului, considerată una abordabilă ușor la examenele de Bacalaureat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru a promova examenul maturității, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

 Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Economie și cum se rezolvau
Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Economie și cum se rezolvau

Elevilor le este permis să folosească doar stilouri cu cerneală albastră şi pixuri cu pastă de aceeaşi culoare. La Matematică, candidaţii pot apela la instrumente de desen.

Însă, foarte important, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Bacalaureat 2020 toamna. Ce riscă elevii care sunt prinși copiind

Elevii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la economie și cum se rezolvau

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Subiectele caare au picat la sesiunea de Bacalaureat 2020 din toamnă le puteti gasi aici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si