Close sidebar
Close sidebar

Barbatul care l-a omorat pe directorul unei scoli, condamnat definitiv la 17 ani si jumatate de inchisoare

Barbatul de 39 de ani din judetul Vaslui, acuzat ca l-a omorat pe directorul adjunct al scolii Voinesti pe motiv ca ar fi avut o relatie cu sotia sa in timp ce el se afla la munca in strainatate, a fost condamnat definitiv la 17 ani si jumatate de inchisoare, cu doi ani si sase luni mai putin decat pedeapsa primita pe fond. Autorul crimei va avea de platit si 130.000 de lei daune morale catre rudele victimei.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv pe Vasile Rusan la 17 ani si sase luni de inchisoare pentru omor calificat, dupa ce, in vara anului 2016, l-a lovit cu parul in cap pe un barbat de 61 de ani care, ulterior, a murit la un spital din Iasi.

Prin sentinta data, magistratii ieseni i-au acceptat astfel apelul barbatului de 39 de ani si i-au redus doi ani si jumatate din pedeapsa data initial de instanta de fond, respectiv 20 de ani de inchisoare.

Magistratii Curtii de Apel Iasi au scos din calcul acuzatia ca Vasile Rusan ar fi comis fapta ”prin cruzimi”. insa, judecatorii au mentinut obligativitatea platii de catre autorul crimei a sumei de 130.000 de lei daune morale catre rudele victimei, fostul director adjunct al scolii Voinesti.  

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, crima pentru care a fost condamnat Vasile Rusan s-a petrecut in noaptea de 15 august 2016, pe un drum satesc din Lingurari. Gheorghe Novac, director al scolii din comuna, a fost lovit cu parul in cap de catre agresor, care intai a baut intr-un bar, in timp ce se indrepta spre casa, atacatorul ascunzandu-si apoi victima intr-un tufis.

Vasile Rusan a revenit in bar si, dupa ce a mai consumat cateva beri, s-a dus sa vada ce face victima. Tanarul de 39 de ani a constatat ca barbatul se afla in stare grava, motiv pentru care a sunat la numar de urgenta 112 pentru a solicita o ambulanta. Transportat la un spital din Iasi, Gheorghe Novac a murit dupa cateva zile de coma profunda.

Rusan a motivat ca l-a atacat pe barbatul de 61 de ani din gelozie, banuindu-l ca ar fi avut o relatie cu sotia sa in timp ce el era la munca in strainatate. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI