Close sidebar
Close sidebar

Traian Băsescu: „Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătății și premierul”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că oamenii nu mai au încredere în Guvern, iar Ludovic Orban, Raed Arafat, Nelu Tătaru și Marcel Vela trebuie să își dea demisia.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Una din marile probleme era că pe timpul stării de urgență a fost că s-a testat foarte puțin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără ca autoritățile să știe unde sunt focarele, ne-a adus aici.

Au fost două lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, măsurile din pandemie trebuiau să se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat niște măsuri sălbatice care au iritat populația. Al doilea lucru: prin comunicare, autoritățile trebuiau să-și facă din populație un partener.

Efectele pandemiei nu sunt controlate. Oamenii nu au încredere în actuala conducere. Trebuie altă echipă. Această populație a fost umilită de tratamentul primit.

Citeste si: Cazuri coronavirus 26 iulie 2020. Un nou bilanţ îngrijorător

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătății și premierul. Responsabilitatea operațiunii este a premierului.

Arafat a ratat toate operațiunile de salvare. Decizia de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să știi cele mai mari focare”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Record după record în România

Până duminică, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 379 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Raed Arafat, despre posibilitatea reintrării în starea de urgență

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(...) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri", a explicat Raed Arafat la Antena 3.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Raed Arafat a mai precizat că nu au mai existat locuri în  spitalele COVID-19 din București  pentru simptomatici încă de vineri seara.

„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost 'Hai să găsim încă două spitale'", a precizat Raed Arafat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI