Dupa ce a fost gasit, bebelusul a fost preluat de catre specialistii Spitalului Orasenesc "Prof. dr. Ioan Puscas" din localitatea Simleu Silvaniei, unde a fost hranit si supus unui control medical, scrie adevarul.ro.

Medicul de garda a estimat ca bebelusul avea aproximativ 4 zile atunci cand a fost gasit si ar fi fost nascut in spital, deoarece bontul ombilical este legat cu o clema speciala.



"Este fetiţă, este sănătoasă, are 2,6 kg şi 45 de centimetri. Va rămâne la noi în spital, pe secţia Neonatologie, până ce reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj vor finaliza procedurile specifice în vederea preluării copilului"
, a declarat Mihail Vigu, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Primarul localitatii a fost sensibilizat de povestea acestui bebelus si s-a dus la spital sa il vada. Ba mai mult, i-a cumparat si scutecele necesare.

Daca mama nu va fi gasita in termen de 30 de zile, potrivit legislatie, primarul are obligatia de a ii da un nume fetitei, pentru a i se intocmi certificatul de nastere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si