Close sidebar
Close sidebar

Beneficiile pungilor de hârtie și impactul pozitiv pe care îl au asupra mediului înconjurător

Consumatorii au devenit mai preocupaţi de sănătate, de mediul înconjurător şi de schimbările climatice şi se orientează din ce în ce mai mult spre soluţiile ecologice, durabile şi sustenabile, iar din fericire, soluţii există şi se pot adopta uşor.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De exemplu, firmele pot înlocui cu succes pungile din plastic cu pungi şi sacoșe biodegradabile din hârtie kraft care sunt o soluție elegantă, ecologică şi de viitor.

Ce efecte au pungile de plastic asupra mediului și cum le putem combate

Se știe că pungile de plastic contaminează natura, oceanul și provoacă sufocarea animalelor. Această problemă a devenit uriaşă, dar, din fericire, există câteva soluții, de exemplu, prin folosirea pungilor de hârtie atunci când mergi la cumpărături.

Ciclul de viață al pungilor de plastic vs hârtie

Putem găsi pungi de plastic peste tot, pe străzi, în copaci, pe plajă, în mări şi oceane şi chiar şi în corpul animalelor marine. Pungile de plastic sunt uşor de aruncat, iar descompunerea lor poate dura până la 1000 de ani. Această problemă poate fi ameliorată dacă utilizăm mai mult pungile de hârtie.

Avantajul major al pungilor de hârtie este acela că sunt biodegradabile, descompunerea lor durează maximum 3 ani şi pot fi adăugate la compostul din grădina sau utilizate ca mulci.

Cum sunt fabricate sacoșele din hârtie și ce au în compoziția lor

Pungile de hârtie sunt omniprezente pe tot globul, iar procesul de realizare a acestora este destul de fascinant. În primul rând, foile de carton sunt acoperite cu un strat de hârtie.

Apoi, sunt rulate într-un tub pentru a forma o rolă lungă în formă cilindrică. Rulourile sunt apoi tăiate în segmente mai mici care vor deveni în cele din urmă produsul finit înainte de a fi pliate în pungi de hârtie.

Avantajele utilizării pungilor de hârtie biodegradabile pentru cumpărături

Pungile de hârtie sunt pungi biodegradabile care sunt adesea folosite în magazinele alimentare și reprezintă o alternativă ecologică la pungile de plastic, deoarece se descompun ușor.

Produsele de patiserie pot fi păstrate mai mult timp dacă sunt ambalate în pungi de hârtie.

Pungile de plastic poluează planeta foarte mult mediul înconjurător întrucât nu sunt biodegradabile şi ajung de obicei, în apele râurilor, în mări și oceane, fiind extrem de dăunătoare pentru fauna marină.

Prin urmare, dacă îţi pasă de mediu şi doreşti să aduci o schimbare inovatoare afacerii tale oferă clienţilor tăi pungi de hârtie cu mâner şi sacoșe din hârtie cu mâner. Clienţi se vor simţii speciali şi vor aprecia grija ta pentru mediul înconjurător.

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

Pungile biodegradabile din hârtie kraft devin din ce în ce mai populare printre oamenii care sunt conștienți de mediu. Sunt fabricate din materiale 100% reciclate și produc mai puține emisii de carbon decât produsele din plastic.

În continuare vom vedea care sunt cele mai utilizate materiile prime ecologice utilizate în procesul de fabricare al pungilor de hârtie.

Hârtia obținută din deșeuri din trestie de zahăr

Hârtia obținută din deșeuri de trestie de zahăr este o alternativă ecologică și rentabilă la hârtia tradițională. Produsul secundar al rafinării trestiei de zahăr este bagasul, un material fibros care poate fi folosit la fabricarea hârtiei.

Producția de hârtie din bagas este foarte eficientă, deoarece nu necesită utilizarea arborilor. De asemenea, necesită mai puține substanțe chimice în timpul procesului, reducând impactul asupra mediului, asupra aerului şi asupra apei.

Hârtie fabricată din din paie

O altă resursă ecologică pentru a produce hârtie sunt paiele. În urma recoltării grâului se obţine o cantitate uriaşă de paie care poate fi utilizată în procesul de fabricare a hârtiei. Pe lângă paie, mai pot fi utilizate stuful şi papura.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Dana Roba iubește din nou și a făcut anunțul fericit: "Dragostea nu are vârstă". Cine este bărbatul de care s-a îndrăgostit- radioimpuls.ro

Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

Actorul Woody Harrelson a construit o fabrică de hârtie care foloseşte paiele de grâu pentru a obţine hârtie de înaltă calitate.

Hârtie fabricată din sfoară de iută

Pungile de hârtie sunt o modalitate convenabilă și populară de a transporta articole fără a folosi pungi de plastic. Dar pungile de hârtie fabricate din surse ecologice, cum ar fi sfoara de iută sunt și mai bune! Sfoara de iută este o fibră naturală care se descompune ușor şi din care se obţine o hârtie de scris de înaltă calitate.

Hârtie fabricată din nucă de cocos

Utilizarea cojilor de nucă de cocos în procesul de fabricare a hârtiei ajută la protejarea planetei întrucât nu se taie copacii. Hârtia fabricată din nucă de cocos are o textură mai groasă, este impermeabilă, rezistă la foc şi se poate recicla uşor, adăugând-o la compost sau folosind-o ca mulci în grădină.

Sacoşe le din hârtie Kraft- cele mai populare sacoşe din hârtie

Consumatorii apreciază foarte mult tipul de pungi Kraft. Pungile de hârtie cu mâner kraft sunt pungi biodegradabile fabricate din materii ecologice. Poţi alege între sacoşa din hârtie de culoare natur, cum este cea fabricată din hârtie kraft natur, sau poţi opta pentru punga de hârtie kraft alb. Cu siguranţă produsele tale vor avea un plus de eleganţă dacă vei utiliza pungi și sacoșe biodegradabile din hârtie kraft.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI