Adevărul pe care niciun medic nu îl spune: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mânânci pâine cu dojdie?
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Află ce se întâmplă în organismul tău dacă mânânci pâine cu dojdie!
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Drojdia de bere, drojdia alimentară sau drojdia verde sau este un supliment natural excelent pe care îl poți adăuga în pâinea pe care o faci acasă pentru un plus de nutrienți benefici.
Citește mai departe pentru a afla cum să incluzi drojdia de bere în alimentație.
Acest tip de drojdie este folosită în prepararea clasicei băuturi alcoolice pe bază de cereale și malț.
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Este disponibilă sub formă de capsule, lichid sau pudră, aceasta din urmă fiind forma recomandată pentru consum. Poate vei fi surprins să afli că drojdia de bere este, de fapt, un tip de ciupercă.
Cunoscută și utilizată încă din antichitate, aceasta este extrem de benefică pentru sănătate. Printr-un proces de fermentare, este transformată într-un compus bogat în proteine, vitamine și minerale.
Drojdia de bere este un ingredient folosit la fabricarea berii si a painii. Este formata dintr-o ciuperca numita Saccharomyces cerevisiae. Gustul acestui ingredient este amar. Drojdia de bere este folosita ca un supliment nutritiv.
Este o sursa bogata in crom care poate ajuta organismul sa mentina nivelurile normale ale glicemiei. Este, de asemenea, o sursa bogata in vitamina B.
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Drojdia de bere este considerata un probiotic si este utilizata pentru ca digestia sa fie in parametri buni.
Utilizarea drojdiei de bere la fabricarea painii si a berii dateaza inca din perioada egiptenilor. In mod traditional, drojdia de bere este un supliment alimentar, in special pentru persoanele vegetariene, deoarece contine vitamina B.
De asemenea, drojdia este folosita ca un energizant si potentiator imunitar, precum si in tratamentul diareei si acneei.
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Vitamina B
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Saccharomyces cerevisiae serveste ca o sursa abundenta din complexul vitaminei B, mineralelor si proteinelor, fiind in acelasi timp scazut in grasimi si sodiu.
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Vitaminele B sunt tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), acidul pantotenic (B5), piridoxina (B6), acidul folic (B9) si biotina (B7).
Drojdia de bere nu contine vitamina B12 si, prin urmare, nu se substituie integral vitaminelor din dieta vegetariana.Mineralele oferite de drojdia de bere includ seleniul, cromul (drojdia de bere fiind una dintre cele mai bogate surse naturale de crom) si zincul. In plus, peretele celular de drojdie de bere asigura o mai buna sursa de fibre beta-glucan decat ovazul, scrie sfatulmedicului.ro.
Treci printr-o perioadă în care te simți mai obosită decât de obicei? Ai observat că îți cade părul? Că unghiile tale sunt mai fragile și se rup mai ușor? Consumă drojdie de bere dimineața și vei vedea că, în scurt timp, situația se va îmbunătăți datorită următoarelor proprietăți:
100 de grame de drojdie conțin 8 grame de proteine.
Beneficiile şi contraindicaţiile drojdiei. Drojdia de bere este bogată în complexul de vitamine B.
Ajută la sinteza enzimelor și a hormonilor ce contribuie la îngrijirea inimii, întărind arterele și stimulând circulația sanguină.
Este bogată în aminoacizi, fibre și minerale (fier, zinc, magneziu și crom).
Îți vine greu să mergi la toaletă? Sau poate suferi frecvent de constipație? Dacă da, este bine să știi că drojdia de bere este foarte bogată în fibre, fiind eficientă în reglarea tranzitului intestinal și în prevenirea constipației, o problemă care afectează foarte multe femei.
În plus, acest supliment alimentar întărește flora intestinală și previne gazele intestinale și balonarea.
Drojdia de bere este foarte benefică pentru persoanele aflate în convalescență, pentru copiii ce au un deficit de vitamine, dar și pentru tine, în cazul în care suferi de anemie sau te simți mai obosită și stresată decât de obicei. Nu ezita să incluzi acest aliment în meniul de la micul dejun. Vei observa că te simți mult mai bine.
Consultati medicul inainte de a lua drojdie de bere, mai ales daca sunteti gravida sau alaptati, in cazul in care aveti un cateter venos central sau daca aveti oricare din urmatoarele conditii:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
-Diabet
-Boala Crohn – persoanele cu aceasta boala prezinta un raspuns imunitar atunci cand sunt expuse la drojdia de bere, astfel ca aceasta drojdie creste activitatea bolii si veti ajunge la mai multe efecte adverse.
-Alergii la drojdie
-Sistem imunitar slabit