Close sidebar
Close sidebar

Bianca Roșca este românca care a învins cancerul, iar după a devenit o sportivă de mare succes

Bianca Roșca, o româncă în vârstă de 26 de ani, stabilită în Palermo, a câștigat pe data de 13 mai la Cardiff, în Marea Britanie, grand prix-ul englez „Victory invitational”, clasându-se pe podium cu două victorii consecutive la „grappling”, jiu jitsu brazilian no gi (fără gi-kimono). Tânăra a concurat în categoria feminină de -65 kg, acolo unde a obținut victoria cu toate că avea o greutate cu 4 kg mai mică(61 kg), notează jurnaliștii de la Giornale di Sicilia.

Alexandra Costea,

Bianca Roșca este românca care a învins cancerul, iar după a devenit o sportivă de mare succes

[Sursa foto: Giornale di Sicilia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mi-am dorit enorm această victorie am vrut să o aduc acasă, aici la Palermo. Am câștigat două lupte prin supunere și ambele în aproximativ 40 de secunde. Nu mă așteptam să câștig atât din cauza greutății, dar și pentru că adversarele erau destul de puternice și, evident, doreau și ele victoria”, a povestit Bianca Roșca pentru jurnaliștii de la  gds.it.

Evenimentul sportiv desfășurat  la Cardiff face parte dintr-un întreg circuit care cuprinde toate marile orașe din Marea Britanie. Turneul a început la Liverpool, iar mai apoi la Londra, New Castle și Manchester. De fiecare dată, arenele sunt pline. Aici s-au întâlnit unele dintre cele mai importante nume ale grappling-ului din Europa.

Citește și: Răzvan luptă împotriva cancerului într-un spital din Italia. Este singur pe lume la doar 19 ani

Bianca Roșca nu a avut însă o viață ușoară. În anul 2014 medicii au descoperit că tânăra suferea de cancer pulmonar. Împreună cu mama ei, Ionela, a plecat la Milano după aflarea diagnosticului cu scopul de a avea o vizită medicală mai detaliată, de specialitate. Din nefericire, rezultatul a fost dramatic:

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Medicul mi-a spus că dacă nu mă operez îmi mai rămân două săptămâni de trăit. Astfel au intervenit de urgență, erau 20 de medici în sala de operații”, a dezvăluit tânăra în vârstă de 26 de ani.

Bianca susține că sportul a fost cel care a ajutat-o să treacă peste traumă

Pentru a-i salva viața româncei, medicii specialiști au fost nevoiți să-i îndepărteze un plămân, doar că lupta ei nu se terminase încă. Bianca a fost nevoită să lupte cu cancerul ani la rând, până când a reușit să-l învingă.

„Am ajuns la acest sport din două motive: primul este că, atunci când eram mai tânără, am fost victima bullying-ului.

Al doilea este că, acum câțiva ani, am avut cancer și aveam nevoie să găsesc o modalitate de a-mi elibera emoțiile pe care le țineam în mine.

Citește și: Pățania incredibilă a unui curier român din Italia! I-a fost furat un colet care conținea opt mii de euro

M-am mutat la Palermo pentru a fi alături de mama mea care locuiește aici de 20 de ani. Trăiesc în Sicilia de 10 ani și mă simt palermitană în toate sensurile. Și ador mâncarea palermitană. Călătoresc des pentru competiții, dar recunosc că doar aici mă simt acasă.”, a mai dezvăluit sportiva.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Bianca se mândrește deja cu centura obținută la „War submission”, unul dintre cele mai important eveniment de Grappling profesional din Italia, pe care l-a câștigat la Siena în luna decembrie a anului trecut.

Citește și: Sebastiano a alergat kilometri întregi, la doar opt ani, pentru a-și salva tatăl: „A dat dovadă de curaj și maturitate”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI