Această decizie vine în urma unei competiții strânse, unde au fost înregistrate un total de 12 oferte, dintre care 7 pentru Aleșd și 5 pentru Beiuș. Dacă nu se vor înregistra contestații, cele două contracte sunt programate să fie semnate în data de 25 martie.

Valoarea ofertei câștigătoare pentru proiectarea și execuția proiectului "Înființare parc de specializare inteligentă Aleșd" este de 13.609.082,34 lei, TVA inclus. Durata contractului este de 8 luni, din care 2 luni sunt alocate pentru proiectare și 6 luni pentru execuție.

Pentru proiectul "Înființare parc de specializare inteligentă Beiuș", valoarea ofertei câștigătoare este de 27.274.953,77 lei, TVA inclus. Durata acestui contract este de 9 luni, din care 3 luni sunt dedicate proiectării și 6 luni execuției.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a subliniat importanța acestor parcuri industriale în cadrul strategiei de dezvoltare economică a regiunii: "Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei reprezintă o rețea de parcuri industriale dezvoltată de Consiliul Județean Bihor în afara Municipiului Oradea, în localități situate la 40-50 de kilometri distanță. Această inițiativă își propune să ofere oportunități de angajare cât mai aproape de locuințele cetățenilor, reducând astfel necesitatea de a călători zilnic între locul de muncă și domiciliu."

În prezent, proiectele parcurilor de specializare inteligentă din Ștei și Marghita sunt în faza de evaluare, fiind depuse un total de 9 oferte pentru fiecare.

Ce implică realizarea infrastructurii pentru parcurile industriale din Aleșd și Beiuș

parcuri industriale Bihor

Harta parcurilor industriale din Bihor

Realizarea infrastructurii de suport implică amenajarea accesului, construcția rețelei de drumuri interioare, asigurarea aprovizionării cu apă și energie electrică, precum și realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale și a iluminatului public.

Pentru aceste investiții, au fost stabilite parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități implicate.

Finanțarea proiectelor va fi asigurată prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional 2021 – 2027. Cererile de finanțare au fost deja depuse, urmând ca în curând să fie semnate contractele corespunzătoare.

În județul Bihor, în prezent, sunt funcționale parcuri industriale în Municipiul Oradea, Municipiul Salonta și comuna Tileagd, acestea reprezentând deja piloni esențiali în economia locală și regională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si