Close sidebar
Close sidebar

Birocratia omoara cu zile multe afaceri! Ce sunt nevoiti sa faca antreprenorii

Antreprenorii privesc cu groaza catre autoritatile locale de la care trebuie sa obtina diferite avize. O simpla hartie se elibereaza, uneori, in cateva luni. Cei care reusesc sa razbeasca n-au ce face: sunt nevoiti sa transfere costurile intarzierii in pretul final al produsului pe care-l comercializeaza.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Intr-un studiu realizat anul trecut, tara noastra se plaseaza pe locul 18 din 94 de state in clasamentul birocratiei. La noi e din ce in ce mai dificil sa construiesti o afacere. Moldova si Bulgaria stau mai bine decat noi.

Intarzierile inregistrate de cei care fac totul ca la carte se traduc, pana la urma, in costuri pentru clienti.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| O nouă înșelătorie face victime în rândul românilor. Cum vă puteți feri

O simpla hartie se elibereaza, uneori, in cateva luni

Daca s-ar obtine mai rapid, am putea avea costuri mai mici? Cu siguranta, aceste intarzieri sunt reflectate in costul de achizitie. Costul cu forta de munca a cresuct in ultimul timp, iar dezvoltatorii imobiliari sunt nevoiti sa astepte cu lucrarile.

Intarzierile difera in functie de fiecare autoritate locala in parte. Regulile schimbate in timpul jocului se avizele care apar de la o zi la alta reprezinta alta problema. Pana la urma, campion la birocratie este tot statul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI