Close sidebar
Close sidebar

Bitcoin și Ethereum înregistrează prima lună pe minus din 2023 în urma creșterii dobânzilor

Cryptomonedele Bitcoin și Ethereum au înregistrat prima lună negativă în acest an, arătând încă odată cât de legată este piața crypto de modificările dobânzilor care sunt dictate de către Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii (Fed).

Diana Bostan,

Cryptomonedele Bitcoin și Ethereum


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit BestCryptoChecker, Bitcoin a suferit o depreciere de 4,6% în ultima lună, în timp ce Ethereum a scăzut cu aproximativ 2,5%, la 1.850 de dolari. Astfel, Bitcoin a înregistrat o performanță inferioară în comparație cu acțiunile la bursă, cu obligațiunile, dar și aurul.

Citește și: VIDEO- Inflația în România a mai scăzut. Ce spun datele INS

Cu o scădere de 7,9%, Bitcoin a marcat cea mai slabă lună pentru criptomonedă din noiembrie 2022 încoace, în timp ce Ethereum a pierdut 2,05% în luna mai, înregistrând cea mai proastă performanță lunară din decembrie 2022.

„Loretta Mester, președinta Băncii Rezervei Federale din Cleveland, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că nu vede un motiv convingător pentru a opri creșterile de dobândă. Acesta este un semnal important pentru piața crypto, care este sensibilă la variațiile dobânzilor,” a menționat Noelle Acheson, economist și autor al buletinului de știri Crypto is Macro Now.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citește și: Care este legătura dintre creşterea ratei de referinţă și variațiile de preț ale criptomonedelor

„Evitarea unui default este cu siguranță o ușurare, dar valul iminent de emisiuni va retrage lichiditatea de pe piață și va impulsiona randamentele”, a adăugat Acheson.

O altă evoluție care a atras atenția a fost creșterea popularității NFT-urilor din rețeaua Bitcoin, denumite Ordinals. Acestea sunt active digitale inscripționate pe un satoshi, cea mai mică denominație a unui Bitcoin.

În aprilie 2023, recordul zilnic pentru inscripții folosind Ordinals a fost depășit de patru ori, pe măsură ce utilizatorii au încărcat rețeaua cu imagini, jocuri video și alte tipuri de conținut. Cu toate acestea, această creștere a utilizărilor non-financiare ale blockchain-ului a primit reacții mixte de la utilizatorii tradiționali ai Bitcoin, unii argumentând că Bitcoin se abate de la scopul său inițial.

Analiștii de la Kraken susțin că prețul Bitcoin s-ar putea confrunta cu o nouă scădere dacă trece de pragul cheie de suport de 25.400 de dolari. Bitcoin fluctuează sub zona de suport de 26.150 de dolari și are media mobilă simplă sub 26.000 de dolari pe ultimele 100 de ore. Pe de altă parte, există rezistență semnificativă în apropierea pragului de 26.150 de dolari, iar o depășire a acestui nivel ar putea declanșa o creștere decentă în următoarea perioadă.

Citește și: VIDEO- Uniunea Europeană adoptă primul set de reguli pentru criptomonede

În ciuda acestor provocări, Bitcoin și Ethereum continuă să înregistreze creșteri solide pe parcursul anului, cu o apreciere de 63%, respectiv 55%. Deprecierea recentă ar putea fi o corecție temporară, însă evoluțiile viitoare depind în mare măsură de deciziile Fed și de dinamica pieței globale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI