Close sidebar
Close sidebar

Bobby Paunescu: "Decizia lui Trump e favorabila Romaniei"

In editia de duminica seara a emisiunii Talk B1, Bobby Paunescu a explicat de ce decizia presedintelui american Donald Trump de recunoastere a Ierusalimul drept capita a Israelul este una extrem de favorabila romanilor deoarece se instaureaza principiul vechimii unui popor pe un teritoriu.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

" Ca roman, faptul ca vine Netanyahu si spune ”statul Israel exista de 3.000 de ani si uite proba” e un lucru extraordinar. Noi existam si noi de cel putin 2.000 de ani aici. Aceasta decizie istorica, pozitiva sau negativa, vom vedea, care urmareste firul istoric, nu face decat sa vina in sprijinul a ceea ce spunem noi ca tara.

Deci noi ca romani nu putem sa fim impotriva unei asemenea chestiuni. Mai mult decat sa spun ”Israelul exista de 3.000 de ani, Dacia exista de 2.000 de ani”, nu se mai pot pune in discutii pe baze teritoriale, nu mai putem sa spunem ”aici suntem islandezi si vrem independenta Islandei in mijlocul Romaniei, sau vrem Finlanda nu stiu unde".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Atat timp cat un stat arab vecin cu Israelul decide sa functioneze dupa niste reguli totul e ok si, daca nu sunt incalcari ale drepturilor omului, ceea ce, sigur, nu prea e cazul. Ideea este ca, daca ar fi o situatie de genul ata, n-ar fi cazul sa ne dam cu parerea prea mult, nu putem sa-i judecam pe ei.

Cand creezi o situatie de genul ”aia nu trebuie sa fie acolo, aia trebuie sa se imbrace ca noi, in Europa trebuie sa domine sharia spusa public pe toate canalele posibile sau imposibile".

Reactia Frantei sau Germaniei in care spun ingrijorare fata de decizia Statelor Unite, pana acum toata lumea spunea "hai domnule, Trump, hai sa fim seriosi, cine il asculta?",  vedem ca omul spune un lucru si se intampla.

Aceasta decizie pe care o asteptam din 1995, acest lucru trebuia sa se intample atunci, aceasta decizie pusa in practica este o masura administrativa ce trebuia luata si acum ne da dreptul noua ca tara sa spunem ca noi suntem de mult aici si v-am primit baieti", a explicat Bobby Paunescu, scrie b1.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI