Close sidebar
Close sidebar

Branza cu mucegai a ajuns si in satele din Oltenia! Ce spun oamenii despre aceasta delicatesa

Or da străinii bani buni pe tot felul de delicatese fiţoase, dar oltenii nu se entuziasmează cu una, cu două. Stiu că puţine alimente de pe lumea asta se pot cumpăra cu preparatele gustoase şi sănătoase pe care şi le pregăteşte omul la el acasă! ##VIDEO30676##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Grea la miros si intepatoare la limba, taranii din Oltenia recunosc: nici tinuti de nas n-ar mai gusta din delicatesa mucegaita.

„Asta e branza cu... marar cred ca e sau cu ceva din gradina. Cu marar, de care fac eu”, spune o doamna.

Daca pentru noi mucegaiul e inamicul numarul 1 al bailor, francezii si italienii il folosesc sa-si innobileze branzeturile fine. Desi apreciate in intreaga lume, nu-si fac loc si pe mesele celor de la tara.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pana si pe Joiana din batatura o umfla rasul cand aude de branza lor. O zi intreaga manaca din iarba cea mai buna, ca pe seara sa dea un lapte pe masura.

Din el, branza noastra cea de toate zilele iese si ramane alba ca zapada si moale ca untul, nicidecum...gata stricata.

„Branza buna. Buna, branza romaneasca facuta in gospdaria omului”.

Diferenta dintre cele doua sortimente nu e doar la pret, ci si la cum se mananca. In vreme ce romanii nostri o pun la loc de cinste langa o ceapa sparta cu pumnul si-o slana sanatoasa, ca la mama acasa, simandicosii renumiti pentru la dolce vita o prefera alaturi de nuci ori struguri dulci. La final, tragem si concluzia: „Cui ii place, o mananca.

Cui nu-i place, n-o mananca!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI