Close sidebar
Close sidebar

BREAKING NEWS: Un elicopter militar s-a prăbușit. Cel puțin 11 soldați au decedat

Potrivit unui comunicat de presă, joi, 4 martie 2021, un elicopter militar s-a prăbuşit în sud-estul Turciei, a anunţat Ministerul Apărării.

Andreea Bolocan,

Elicopter militar prăbușit în Turcia

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

11 soldați turci s-au stins din viață în urma prăbușirii elicopterului

Cel puțin 11 soldați turci, inclusiv un comandant de rang înalt, au fost uciși și alți doi au fost răniți în accidentul de elicopter militar, a declarat joi Ministerul Apărării din Turcia.

Se pare că elicopterul a decolat din provincia Bingol la ora 10.55 GMT, iar operaţiunile de căutare au fost lansate după ce s-a pierdut contactul cu elicopterul, la ora 11:25 GMT. Autorităţile au reuşit să identifice locul accidentului după ce desfăşurat drone, un avion de recunoaştere şi un alt elicopter. Elicopterul militar, de tip Cougar, s-a prăbuşit în estul Turciei.

Inițial au fost anunțați 9 decedați

Ministerul Apărării a precizat în comunicat că este vorba despre un “accident”, dar nu a furnizat informaţii suplimentare. Cei patru soldaţi răniţi au fost transportaţi la spital, a mai menţionat sursa citată. Inițial, ministerul turc al Apărării a comunicat că este vorba de un accident în care au murit 9 persoane, iar 4 dintre acestea au fost doar rănote.

„Ne dorim mila lui Dumnezeu pentru cei care și-au pierdut viața în acest cumplit accident, transmitem gândurile noatre bune familiilor lor, prietenilor și națiunii noastre și dorim recuperarea rapidă a răniților”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Un tânăr declarat mort a "înviat" pe masa de autopsie

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Mai târziu, ministrul apărării naționale Hulusi Akar, șeful Statului Major General Yașar Güler și comandantul forțelor terestre turcești Ümit Dündar a părăsit capitala Ankara pentru a inspecta zona accidentului și a verifica tratamentul soldaților răniți.

Soldații au fost ajutați de către localnici

Un locuitor al unui sat din apropiere, unde elicopterul s-a prăbușit, a declarat că localnicii s-au grăbit să-i ajute pe supraviețuitori imediat ce au aflat vestea că elicopterul s-a prăbușit.

„Copiii noștri ne-au spus că un elicopter s-a prăbușit în apropiere. Când am ajuns la fața locului, am văzut că niște soldați au murit ”, a declarat Davut Bikeç local Agenției Anadolu (AA).

Citeste si: Plan ROȘU de intervenție în Suceava. Microbuz școlar cu 19 elevi, proiectat în șanț

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Armata turcă efectuează cu regularitate operaţiuni în sud-estul ţării împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare calificată drept “teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali. Iar, în 2017, un elicopter militar s-a prăbuşit în provincia Sirnak, frontalieră cu Siria şi Irak, iar 13 persoane și-au pierdut viaţa.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI