Cadouri de Moș Nicolae minunate! Un cadou este întotdeauna o mare bucurie, dar este foarte important cum îl alegi! Trebuie să te gândești în primul rând la persoana căreia i-l oferi.

Ce cadouri de Moș Nicolae să le oferi celor mici

Evident cea mai mare bucurie pentru copii sunt jucăriile. Cu ele nu vei da greș! În magazine, găsești în această perioadă jucării la prețuri reduse și pentru toate gusturile și buzunarele.

Pentru fetițe, găsiți seturi complexe de păpuși și accesorii. Pentru băieței, cele mai populare sunt mașinile teleghidate.

Citeste si: Tradiţii de Moş Nicolae 2020: Cele mai frumoase obiceiuri româneşti

De asemenea, cărțile cu povești nemuritoare vor fi apreciate de cei mici.

Cadouri de Moș Nicolae
Cadouri de Moș Nicolae[Sursa foto: pixabay.com]

Cadouri de Moș Nicolae pentru copiii cuminți

Pe 6 decembrie, Biserica îl pomeneştepe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli.

"Moş Nicolae doroforul anticipează cadourile care urmează să vină de Crăciun. Imageria lui este săracă şi neoriginală. Se ştie puţin despre el. A apărut atunci când oraşul a schimbat statutul copilului, transformându-l în personaj privilegiat. Moş Nicolae există dacă vine şi, dacă vine, trebuie să aducă neapărat cadouri.

Aşa ceva nu poate fi imaginat în sat. Acolo nu se fac cadouri, se dau daruri. Iar darul se întoarce, reciprocitatea este obligatorie. O formulă de primire a darului din Bihor spune explicit: „Mulţumesc până oi întoarce“. În sat, nici Moş Ajun, nici Moş Crăciun nu fac daruri. Copiii sunt răsplătiţi, deci plătiţi, pentru serviciul ritual pe care îl fac gospodarilor colindându-i. Răsplata se face în mâncare: mere, nuci, alune, colaci.
Banii au intrat târziu",- "Bătrânii de iarnă", de Irina Nicolau. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si: Nuielușa lui Moș Nicolae: Cea mai frumoasă poveste de Sfântul Nicolae

Personalitatea Sfântului Nicolae sa cumulează trei elemente principale: ascetismul sirian, nobleţea romană şi inteligenţa greacă. Pentru multa sa bunătate a fost ales arhiereu, pentru dreapta credinţă a fost prins şi întemniţat împreună cu alţi creştini, primind de la Dumnezeu darul facerii de minuni.

Tradiţia Bisericii consemnează faptul că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume. La mulți ani!

Încă din copilărie s-a remarcat prin purtare aleasă, post şi viaţă duhovnicească intensă. A studiat la cele mai bune şcoli, iar în bisericile în care intra uimea pe toţi prin blândeţe şi nobleţe sufletească. Întrucât unchiul său era episcop la Patara, Nicolae a stat o vreme la Mănăstirea Patara, unde a devenit preot.

Cadouri de Moș Nicolae
Cadouri de Moș Nicolae[Sursa foto: pixabay.com]

Povestea tristă a Sfântului Nicolae

După moartea părinţilor săi, Nicolae a renunţat la toată averea pe care aceştia i-au lăsat-o, împărţind-o săracilor şi plecând în pelerinaj în Ţara Sfântă. Când s-a întors de la Locurile Sfinte, a mers la Mănăstirea Sionului, întemeiată de unchiul său. Apoi s-a reîntors în cetatea Mira, pentru a trăi între oameni.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Citeste si: La mulţi ani de Sf. Nicolae 2020: Mesaje, felicitări şi urări de Moş Nicolae

După moartea arhiepiscopului Mirei Lichiei- astăzi un mic sătuc sub un alt nume, în Turcia- Sfântul Nicolae a fost ales în fruntea acestei eparhii, în urma unei minuni.

Cadouri de Moș Nicolae. Nu se ştie cu exactitate anul în care Sfântul Nicolae a plecat la Hristos, unele surse indicând anul 340, altele 350. Se ştie doar data, respectiv cea la care astăzi îl cinstim pe Sfântul Nicolae, 6 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si