În cursa pentru scaunul de la cotroceni au intrat 14 candidați, cu diverse meserii: profesori, juriști, oameni de afaceri, actori și medici veterinari.

Ordinea în care apar pe buletinul de vot pentru alegerile din 10 noiembrie, pentru cei 14 candidați la prezidențiale, a fost stabilită de către Biroul Electoral Central prin tragere la sorți.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă și-a lansat astăzi candidatura: ”Nu doar că ajungem în turul II, dar și câștigăm”

Citeste si: Câți bani câștigă soția lui Dan Barna! Candidatul la Președinție a șters suma din declarația de avere, însă nevasta lui a făcut-o publică: 4.500 de euro

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019. Una dintre ele va fi ”prima doamnă a României” Cum arată soțiile candidaților la Președinție

Campania electorală 2019 a început. Lista completă a candidaților la alegeri prezidențiale 2019
Campania electorală 2019 a început. Lista completă a candidaților la alegeri prezidențiale 2019

Primii cinci pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă.

1. Klaus Iohannis- candidat PNL la prezidențiale

Klaus Iohannis este președintele României din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL. Iohannis a depus la BEC cele mai multe semnături dintre toți candidații: 2,2 milioane.

2. Theodor Paleologu- PMP

Theodor Paleologu a declarat la depunerea candidaturii următoarele: „deschis dialogului, care să restaureze demnitatea statului, credibilitatea României în afară, să restabilească respectul pentru România şi pentru români şi, nu în ultimul rând, să restabilească pacea socială”.

3. Dan Barna- candidat din partea Alianței USR-PLUS

Dan Barna a depus la BEC cele 400.000 de semnături în aceeași zi cu președintele Klaus Iohannis.

4. Kelemen Hunor- UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR, şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale, cu 265.800 de semnături.

5. Viorica Dăncilă- prim-ministru și candidatul PSD

Viorica Dăncilă a strâns 1,4 milioane de semnături.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Următorii candidați pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale sunt:
Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Campania electorală 2019 a început. Lista completă a candidaților la alegeri prezidențiale 2019
Campania electorală 2019 a început. Lista completă a candidaților la alegeri prezidențiale 2019

6. Cătălin Ivan- fost europarlamentar PSD

Cătălin Ivan şi-a depus candidatura, duminică, având un total de 235.119 semnături.

7. Ninel Peia- candidat din partea Partidului Neamul Românesc

Ninel Peia, fost deputat PSD, a intrat și el în mod oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit BEC: „Au fost identificate 201.836 semnături, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. De asemenea, 48.791 prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.”

8. Sebastian Constantin Popescu- candidat din partea Partidului Noua România

Sebastian Popescu, candidat din partea Partidului Noua România, este și el candidat la alegerile prezidențiale din 2019. „206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 49.938 de semnături conțin elemente de similitudine”, potrivit BEC.

9. John Ion Banu- candidat al Partidului Naţiunea Română

John Ion Banu, candidat al Partidului Naţiunea Română, care este stabilit în Statele Unite, a depus 222.457 semnături, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri.

Citeste si: Kelemen Hunor propune un pact în care candidaţii la alegerile prezidenţiale se angajează la o campanie fără atacuri la persoană

Citeste si: Simona Cumpănaşu a fost păcălită de soţul ei? Vezi cum a răspuns partenera lui Alexandru Cumpănaşu la această întrebare!

Citeste si: Avere Mircea Diaconu. Candidatul la alegeri prezidențiale 2019 deține un "grajd personal" din 1974

Mai mult decât atât, BEC a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În plus 12.854 semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă. Chiar și așa semnăturile menționate nu afectează numărul necesar de 200.000 de semnături. John Ion Banu îndeplinește și el toate condițiile necesare înregistrării în cursa pentru Cotroceni.

10. Mircea Diaconu- candidatul ALDE și Pro România

Actorul Mircea Diaconu a strâns peste 400.000 de semnături de susținere, pe care le-a depus sâmbătă la Biroul Electoral Central.

11. Bogdan Stanoevici- candidat independent

Bogdan Stanoevici, actor și fostul ministru pentru românii de pretutindeni, a depus la BEC 222.706 de semnături, din care 3.943 erau afectate de diferite lipsuri, respectiv semnătura din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, semnătura susținătorului, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numărul actului de identitate ale acestuia.

Însă, chiar și așa, semnăturile eliminate de instituție nu afectează numărul necesar pentru înregistarea candidaturii lui Bogdan Stanoevici, respectiv 200.000 de semnături.

12. Ramona Ioana Bruynseels- Partidului Puterii Umaniste

Ramona Ioana Bruynseels și-a depus candidatura în ultima zi cu 280.000 de semnături.

13. Viorel Cataramă- candidatul din partea Dreptei Liberale

Viorel Cataramă a fost admis în ultima clipă. Acesta a primit șansă neașteptată din partea CCR, luni dimineață, cupă ce BEC i-a respins candidatura. Motivul invocat a fost că 94.000 de semnături dintre cele 230.000 depuse au fost anulate, având elemente de similitudine evidente.

Citeste si: Candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019. Lista actualizată cu toate cele 14 persoane care luptă pentru Cotroceni

Citeste si: Ramona Ioana Bruynseels- candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale 2019

Citeste si: Viorel Cataramă e cel mai bogat candidat la alegerile prezidenţiale! Are tablouri şi bijuterii de peste 3 milioane de euro, 20 de terenuri, dar şi un cavou pe care l-a construit când avea 42 de ani!

14. Alexandru Cumpănașu – candidat independent

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal, se prezintă ca fiind candidatul anti-sistem.

Lista finală a tuturor celor 14 candidați la alegerile prezidențiale din 2019

BEC a anunțat, vineri, lista candidaților la alegerile prezidențiale din 2019, care cuprinde 14 persoane: Viorel Cataramă – Dreapta Liberală, Viorica Dăncilă – PSD, Theodor Paleologu – PMP, Klaus Iohannis – PNL, Dan Barna – Alianța USR-PLUS, Kelemen Hunor – UDMR, Mircea Diaconu – Alianța UN OM, Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitatea Națională, Bogdan Stanoevici – candidat independent, John-Ion Banu – Partidul Națiunea Română, Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpășanu – candidat independent, Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si