Close sidebar
Close sidebar

Cand va adopta Romania moneda euro! Documentul de la UE care anunta acest lucru

Romanii, alaturi de unguri si croati, continua sa fie, in majoritate, in favoarea adoptarii monedei unice europene, in timp ce suedezii si cehii privesc cu scepticism aceasta perspectiva, a declarat marti Christine Gartner, economist principal in cadrul Bancii Centrale Europene, cu ocazia prezentarii concluziilor Raportului de Convergenta 2016.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

In ceea ce priveste momentul in care tarile analizate in Raport, respectiv Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croatia, Cehia si Suedia, vor trece la moneda europeana, reprezentanta BCE a mentionat ca doar tara noastra a avut o data tinta, insa nici aceasta nu mai este de actualitate.

"Cat priveste un plan concret de adoptare a euro, avem programe de convergenta in fiecare tara, insa doar Romania a anuntat o data fixa, respectiv jumatatea anului 2019, dar se pare ca planurile sale s-au schimbat. Guvernul a precizat ca isi mentine angajamentul in privinta trecerii la moneda unica europeana, dar o noua data exacta va fi anuntata atunci cand Romana va fi pregatita pentru intrarea in zona euro", a mai spus Christine Gartner.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI