Close sidebar
Close sidebar

Candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019. Lista actualizată cu toate cele 14 persoane care luptă pentru Cotroceni

Lista candidați la alegerile prezidenţiale 2019 conține 14 persoane.

Raluca Ionita,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În primă fază au fost validați șase candidați de către Biroul Electoral Central, iar alți opt au fost admiși deși există scandalul semnăturilor false. Mai mulți candidați au renunțat și s-au retras din cursa pentru prezidențiale.

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale s-a încheiat, duminică, 22 septembrie, fiind ultima zi de depunere a dosarelor la Biroul Electoral Central.

Candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019

Klaus iohannis

Klaus Iohannis- candidat PNL la prezidențiale

Klaus Iohannis este președintele României din 2014 și candidează pentru al doilea mandat, din partea PNL. Iohannis a depus la BEC cele mai multe semnături dintre toți candidații: 2,2 milioane.

Citeste si: Klaus Iohannis- candidat susţinut de PNL în alegerile prezidențiale 2019

Viorica Dancila

Viorica Dăncilă- prim-ministru și candidatul PSD

Viorica Dăncilă a strâns 1,4 milioane de semnături.

Citeste si: Viorica Dăncilă – candidat PSD la alegerile prezidențiale 2019

Dan Barna

Dan Barna- candidat din partea Alianței USR-PLUS

Dan Barna a depus la BEC cele 400.000 de semnături în aceeași zi cu președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Dan Barna – candidat USR-PLUS la alegeri prezidențiale 2019

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu- candidatul ALDE și Pro România

Actorul Mircea Diaconu a strâns peste 400.000 de semnături de susținere, pe care le-a depus sâmbătă la Biroul Electoral Central.

Citeste si: Mircea Diaconu – candidat susţinut de ALDE şi PRO România la alegerile prezidențiale 2019

Theodor Paleologu

Theodor Paleologu- PMP

Theodor Paleologu a declarat la depunerea candidaturii următoarele: „deschis dialogului, care să restaureze demnitatea statului, credibilitatea României în afară, să restabilească respectul pentru România şi pentru români şi, nu în ultimul rând, să restabilească pacea socială”.

Citeste si: Theodor Paleologu – candidat PMP la alegerile prezidențiale 2019

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor- UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR, şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale, cu 265.800 de semnături.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Kelemen Hunor – candidat UDMR la alegerile prezidențiale 2019

Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels- Partidului Puterii Umaniste

Ramona Ioana Bruynseels și-a depus candidatura în ultima zi cu 280.000 de semnături.

Citeste si: Ramona Ioana Bruynseels- candidatul din partea Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale 2019

Catalin Ivan

Cătălin Ivan- fost europarlamentar PSD

Cătălin Ivan şi-a depus candidatura, duminică, având un total de 235.119 semnături.

Citeste si: Cătălin Ivan- candidează la alegerile prezidențiale 2019 din partea Alianţei pentru Demnitate Naţională

Alexandru Cumpanasu

Alexandru Cumpănașu – unchiul Alexandrei Măceșanu

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal, se prezintă ca fiind candidatul anti-sistem.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu- candidat independent la alegerile prezidențiale 2019

Viorel Catarama

Viorel Cataramă- candidatul din partea Dreptei Liberale

Viorel Cataramă a fost admis în ultima clipă. Acesta a primit șansă neașteptată din partea CCR, luni dimineață, cupă ce BEC i-a respins candidatura. Motivul invocat a fost că 94.000 de semnături dintre cele 230.000 depuse au fost anulate, având elemente de similitudine evidente.

Citeste si: Viorel Cataramă – candidat Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale 2019

Candidaţi la alegerile prezidenţiale 2019. Listă actualizată

Marți, 24 septembrie, Biroul Electoral Central a validat mai multe candidaturi la alegerile prezidenţiale 2019, printre care cele ale lui Bogdan Stanoevici, John Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu şi Ninel Peia.

Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici- candidat independent

Bogdan Stanoevici, actor și fostul ministru pentru românii de pretutindeni, a depus la BEC 222.706 de semnături, din care 3.943 erau afectate de diferite lipsuri, respectiv semnătura din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, semnătura susținătorului, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numărul actului de identitate ale acestuia.

Însă, chiar și așa, semnăturile eliminate de instituție nu afectează numărul necesar pentru înregistarea candidaturii lui Bogdan Stanoevici, respectiv 200.000 de semnături.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

John ion Banu

John Ion Banu- candidat al Partidului Naţiunea Română

John Ion Banu, candidat al Partidului Naţiunea Română, care este stabilit în Statele Unite, a depus 222.457 semnături, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri.

Mai mult decât atât, BEC a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături.

În plus 12.854 semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă. Chiar și așa semnăturile menționate nu afectează numărul necesar de 200.000 de semnături. John Ion Banu îndeplinește și el toate condițiile necesare înregistrării în cursa pentru Cotroceni.

Ninel Peia

Ninel Peia- candidat din partea Partidului Neamul Românesc

Ninel Peia, fost deputat PSD, a intrat și el în mod oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit BEC: „Au fost identificate 201.836 semnături, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. De asemenea, 48.791 prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.”

Sebastian Constantin Popescu

Sebastian Constantin Popescu- candidat din partea Partidului Noua România

Sebastian Popescu, candidat din partea Partidului Noua România, este și el candidat la alegerile prezidențiale din 2019. „206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 49.938 de semnături conțin elemente de similitudine”, potrivit BEC.

Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citeste si:   Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Citeste si:   Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegeri prezidențiale 2019. Câte semnături a strâns

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI