„Canicula a devenit un subiect fierbinte printre conspiraționiști. Recordurile de temperatură despre care vorbesc meteorologii sunt o minciună, susțin mulți care nu sunt îngrijorați de cele patruzeci și două de grade înregistrate de termometre. Între timp, specialiștii spun că luna iulie ar putea fi cea mai caldă din istorie.”, a spus Christian Sabbagh.

Așa arată harta temperaturilor care s au înregistrat la 9 dimineața.

În cele mai mari orașe au fost între 25 și 29 de grade, valori pe care, în mod normal, le-am fi înregistrat la prânz, doar că vara aceasta e departe de a fi una obișnuită.

Administrația națională de meteorologie urmărește atent toate măsurătorile. După ce cel mai cald iunie din istorie, luna lui cuptor ar putea să-i urmeze trendul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Record e cuvântul care caracterizează vremea în acest an. Este important de menționat că nu a fost depășit recordul absolut, de 44,5 grade celsius înregistrat pe 10 august 1951 în localitatea buzoiană Ion Sion, însă au fost depășite alte limite.

Foarte multe stații au depășit aceste recorduri zilnice mai multe zile la rând, tocmai pentru că valul de căldură despre care vorbeam este unul foarte persistent, cu extindere foarte mare.

Toate aceste informații ale specialiștilor sunt doar vorbe în vânt pentru mulți.

Conform ANM, temperatura normală pentru această perioadă ar fi de cel mult 31 de grade celsius, cu 17 grade mai puți decât a înregistrat acest termometru la Piața Unirii la ora 13:00.

Noi rămânem la informațiile oficiale de la meteorologi. Codul roșu de caniculă s-a extins în aproape toată țara. Maximele vor atinge 42 de grade până pe 18 iulie, însă codul de temperaturi extreme ar putea fi extins până la finalul săptămânii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si