Şase UAT-uri din Alba- municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud- s-au aflat în carantină pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, INSP a avizat duminică favorabil Analizele de risc aferente acestor UAT- uri, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării.

Astfel, CJSU Alba a decis luni, printre altele, neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud.

Citeste si: Situația se complică la secțiile ATI. Este boala care te lasă fără aer

Recomandarea făcută de INSP

Ulterior, după o recomandare din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT- urile cu incidenţă mare de infectare cu COVID-19 (Blaj- 10,01, Alba Iulia- 8,29, Ciugud- 10,72), specialiştii DSP Alba au revizuit şi au retransmis analizele respective.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent;- reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba", se arată în precizarea de presă.

Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus
Carantină prelungită în Alba Iulia, Blaj şi Ciugus

Citeste si: Primul produs medical românesc în războiul anti-COVID. Institutul Cantacuzino, anunț de ultimă oră

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută- Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, având în vedere Avizele transmise în data de 30 noiembrie, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsura carantinării nu şi-a atins scopul", la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidenţă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si