Caravana „Fii pregătit!” a ajuns astăzi la Timișoara. Echipele de pompieri îi învață pe oameni ce să facă atunci când izbucnește un incendiu  în bucătărie, la electrocasnice.

Citește și: VIDEO- Un autobuz plin de oameni a luat foc în mers, în Viena. Se îndrepta către România și Republica Moldova

„Dacă avem la îndemână un stingător intervenim cu acesta”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Ce trebuie să facem atunci când izbucnește un incendiu?”

Dragoș Văslan, sublocotenent ISU Timiș: „Una dintre situațiile care pot apărea într-o bucătărie, fie acasă, fie la serviciu este defectarea unuia dintre aparatele electrocasnice. Singura varianta este să scoatem din priză. Trebuie să avem grijă să ținem de priză și să scoatem ștecherul cu mare grijă. O altă variantă este să mergem să oprim alimentarea cu energie electrică de la tabloul locuinței noastre. Fiecare membru al familiei va trebui să știe unde este poziționat acesta și să fie cât mai ușor accesibil.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Ce facem după ce am gătit și uităm pe foc o oală încinsă?”

Dragoș Văslan, sublocotenent ISU Timiș: „În această situație nu intervenim niciodată cu apă. Singura variantă pe care o avem la dispoziție este să acoperim cu un capac sau cu un tocător, fie să folosim un prosop care l-am umezit. Astfel, stopăm alimentarea cu oxigen iar flacăra nu va mai putea arde.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Ce facem atunci când ia foc coșul de gunoi?”

Dragoș Văslan, sublocotenent ISU Timiș: „Dacă avem la îndemână un stingător intervenim cu acesta. Este foarte ușor de folosit: scoatem siguranța, poziționăm furtunul de refulare către baza incendiului și menținem apăsat cât timp este nevoie pentru a stinge incendiul.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si