Patriarhia Română a anunțat joi, 23 decembrie, care este Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou în Catedrala Patriarhală. Potrivit reglementărilor aprobate de Guvern în această lună, credincioșii pot participa la slujbe fără certificat Covid, dar cu mască de protecție și în număr limitat, pentru a nu se produce aglomerație în lăcașurile de cult.  

Citeste si: Mesaje, urări şi felicitări pentru seara de Ajun: Crăciun Fericit!

Care este programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou

În Catedrala Patriarhală din București, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic, potrivit agenției de știri Basilica:

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Na ș terii Domnului

Între orele 09:30 – 12:30,  va fi oficiată  Sfânta Liturghie   arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată  Slujba Vecerniei;

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată  Slujba trecerii dintre ani  de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si: Sărbători fericite! Cele mai simpatice mesaje de Crăciun 2021 şi Anul Noul 2022

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată  Sfânta Liturghie   arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoți și diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.

Ce restricții sunt impuse la slujbele religioase

Potrivit Hotărârii CNSU din 7 decembrie 20211, reprezentanţii cultelor religioase nu sunt obliggați să poarte mască de protecție în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane.

Potrivit art. 17 din actul normativ citat, activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se poate desfăşura în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne.

La art. 69, se propune ca accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 să fie permis în lăcaşurile de cult, unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase(...) cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si