Close sidebar
Close sidebar

Care sunt sectoarele din Romania in care angajati primesc 1000 de euro lunar?

Desi salariul mediu net in tara noastra este in jur de 450 de euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica, exista si sectoare in care angajatii primesc salarii de doua ori mai mari. Aceste sectoare sunt reprezentate de serviciile IT, asigurarile, industria grea, extractia petrolului si a gazelor naturale, sectorul bancar si serviciile anexe extractiei si totalizeaza un numar de 170.000 de angajati.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000 de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.

Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000 de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.Cel mai profitabil sector din Romania il reprezinta domeniul IT, supranumit si „domeniul fara someri" in care activeaza circa 75.000 de salariati. Acestia sunt angajatii cu cele mai mari salarii din Romania.

Din pacate, angajatii din aceste sectoare reprezinta un procent mic din totalul salariatilor din Romania. Peste 3.7 milioane de romani castiga salarii mai mici decat salariul mediu net de 450 de euro.. Domeniile in care lucreaza acesti salariati sunt industrie, sanatate, educatie, comert sau transporturi.

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cel mai mic salariu mediu nominal net se inregistreaza in hoteluri si restaurante, unde venitul mediu net este de 260 de euro pe luna.

15% dintre angajatii romani au un salariu ce se situeaza intre 500 si 1000 de euro net si activeaza in domenii precum telecomunicatiile, administratia publica, aparare, fabricarea autovehiculelor si a componentelor auto, scrie wall-street.ro.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI