Cartofi la cuptor. Ingredientul secret care îi face delicioși
Cartofi la cuptor. Cartofi savuroși în crustă crocantă sau cu mult pătrunjel, pot fi o granitură perfectă pentru orice friptură.
Cartofi la cuptor. Cartofii la cuptor- o rețetă simplă, rapidă și gustoasă cu care nu vei da greș.
Iată ingredientul secret pentru rețeta delicioasă de cartofi la cuptor!
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de masline de calitate
40 ml supa de pui
1 lingurita oregano
un praf de sare grunjoasa
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
o jumatate de lingurita boia dulce
3 catei de usturoi curatati si maruntiti
2 lamai
piper dupa gust
patrunjel verde, tocat
Citeste si: Ce este rubarba şi la ce se folosește. 5 rețete delicioase din rubarba
Mai întâi se preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cartofii se curata, se spala cu apa rece si se taie cuburi, după care lamaile se spala bine si se rad într-un bol. Stoarceti sucul acestora si amestecati usor. Mai apoi, adăugati uleiul, sarea, piperul, boia, oregano si usturoiul. La final se adauga supa de pui si se amestecă bine.
Cartofii se îi puteti pune într-o tavă mai adâncă şi îi acoperiți cu sosul menționat mai sus.
În final presarati pe cartofi sare și boia, dar și pătrunjelul.
Citeste si: Ce este, de fapt, leurda și cum se consumă
Astfel, cartofii se pun la cuptor 30 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă 20 de minute, până se pătrund în totalitate, iar cartofii sunt gata de servit.