Cartofi la cuptor. Cum să îi prepari ca să iasă crocanţi la exterior și pufoși în interior. Iată secretul!
Cartofi la cuptor. Pare o garnitură banală, dar are secretele ei pentru a fi absolut delicioasă! Iată câteva dintre secrete!
![Cartofi la cuptor](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/575/20073550/1/baked-241136-1280.jpg?width=900&height=600)
Cartofi la cuptor. Ingrediente:
900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru)
Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă usturoi pudră
35 g parmezan ras
Cartofi la cuptor. Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi dai deoparte amestecul.
Cartofi la cuptor. Aşezi cartofii tăiaţi într-un bol mare şi îi stropeşti cu ulei de măsline. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente şi mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiţi. Îi aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, iar dacă ţi-au mai rămas condimente în bolul mic, le pui acum.
Cartofi la cuptor. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de mari sunt cartofii, până când aceştia se înmoaie. Serveşti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitură.