Close sidebar
Close sidebar

Cartofi mai puțini cu aceeași bani! "Mâncarea săracului" s-a scumpit din nou în România!

Mancarea saracului ii arde la buzunare pe romani. Cea mai ieftina si cautata leguma din romania a avut parte in luna decembrie de o scumpire usturatoare, de cinci la suta. Astfel, fata de luna decembrie 2017, cartofii costa o data si jumatate mai mult. S-au scumpit si alte produse alimentare, dar si tutunul, gazele naturale si produsele cosmetice.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Desi Romania este pe locul sapte in Uniunea europeana la productia de cartofi, mancarea saracului era o data si jumatate mai scumpa la finalul anului trecut, fata de finalul lui 2017. Pretul unui kilogram variaza intre 2,50 si 3 lei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un studiu al Institutului National de Statistica explica concret scumpirea: pretul a intregistrat o crestere de 5,73% in decembrie fata de noiembrie 2018 si de 39,64% fata de decembrie 2017.

Comerciantii au o explicatie pentru preturile piperate. Din 15, 20 de tone de cartofi pe hectare intr-un an obisnuit, vara trecuta s-au facut doar 10 tone pe hectar.

Tuberculii au mucegait in pamant dupa ploile abundente din luna iulie a anului trecut.

Aceeasi statistica arata ca legumele si conservele de legume s-au scumpit cu 4,16% intr-o singura luna si cu 21,50% fata de de finalul anului anterior. La polul opus sunt citricele, care s-au ieftinit cu aproape 9% fata de decembrie 2017. Au crescut si preturile la energie termica, gaze, cosmetice si tutun. Cu aproape zece la suta a crescut si pretul transportului aerian.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI