Jurnaliștii Libertatea a trimis o solicitare Administrației Prezidențiale, prin care a încercat să afle cât a costat turneul african al lui Klaus Iohannis. 

Costurile turneului nu au putut fi divulgate

Așadar, în consecință, biroul de presă a transmis că nu poate spune cât a costat transportul, pe motiv că informația este clasificată.

”Detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate, deoarece o parte consistentă dintre datele şi informaţiile

solicitate de dumneavoastră sunt clasificate”, a transmis Admistrația Prezidențială. Reprezentanții instituției au mai transmis că „ nicio informaţie din cuprinsul sau asociată acestora nu poate fi comunicată, fiind exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”

Cost turneu Africa

Administrația Prezidențială nu a dorit să dezvăluie cât a costat turneul lui Klaus Iohannis.

[Sursa foto: Colaj X & Pixabay]

Citește și: Salariile profesorilor din 2024, joc de ping-pong pe masa Guvernului. O nouă schimbare

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu cu mult timp în urmă, Klaus Iohannis a spus că aceste informații vor putea fi făcute publice.

“Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii”,  a spus Iohannis, când a fost întrebat despre costuri.

Cine a mai mers alături de șeful statului în turneul din Africa?

În perioada 14-23 noiembrie, Klaus Iohannis s-a deplasat în Africa într-un turneu unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali. Din delegație au făcut parte pe lângă soția președintelui, Carmen Iohannis și Bogdan Aurescu, Consilier Prezidenţial- Departamentul Politică Externă, Alexandra-Maria Bocşe, Consilier de Stat- Departamentul Climă şi Sustenabilitate, Daniela Bârsan, Consilier Prezidenţial- Departamentul Comunicare Publică, şi Delia Dinu, Consilier Prezidenţial- Departamentul Protocol. 

Chiar în vizita din Capul Verde Klaus Iohannis a fost întrebat de costuri, iar acesta a spus că faptul că a venit în Africa arată o nouă abordare a României faţă de continentul african.

”Avem o nouă strategie faţă de Africa şi ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa. Şi chiar dacă nu s-a încheiat încă, suntem la a treia vizită de stat aici, în Capul Verde, pot să concluzionez deja şi dacă vreţi să fiu foarte concentrat: prin acest turneu am repus România pe radarul african. Cred că românii apreciază, fiindcă mulţi cunosc relaţiile pe care le-am avut şi cred că mulţi îşi dau seama de potenţialul enorm pe care îl reprezintă o relaţie bună între România şi statele africane, între Uniunea Europeană şi Africa”, a spus şeful statului. 

Cost turneu Africa

Costurile turneului în care a mers Klaus Iohannis în luna noiembrie nu au putut fi divulgate.

[Sursa foto: Colaj X & Pixabay]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vacanţe şcolare 2023- 2024: Când intră elevii în vacanța de Crăciun?

În perioada 1 ianuarie și 30 noiembrie 2023 au fost cheltuiți peste 38 de milioane lei, din aproape cei 99 de milioane de lei cât au fost cheltuielile totale ale Administrației Prezidențiale. Totodată, Administrația Prezidențială a refuzat să răspundă la întrebarea despre ce a făcut cuplul prezidențial în afara activităților publice care se găsesc pe site-ul Palatului Cotroceni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si