Close sidebar
Close sidebar

Cat alcool ai voie sa bei si apoi sa te urci la volan. Ce face diferenta intre contraventie si infractiune

De multe ori te-ai gandit sa bei o bere, chiar daca urma sa te urci la volan, dar n-ai stiut cat de legal este acest lucru? Desi recomandam sa nu conduceti niciodata dupa ce ati baut, legea din Romania permite o mica concentratie de alcool in sange.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

O concentrarie de cel mult 0.20 de grame/litru, echivalentul a 0,15mg/litru in aerul expirat, nu este sanctionata de lege. Problemele pentru orice sofer apar dupa depasirea acestei concentratii.

Spre exemplu, o concentratie de alcool in sange intre 0,20- 0,50 g/l reprezinta contraventie si este sanctionata cu suspendarea permisului pana la sase luni.

O imbibatie de alcool mai mare de 0.5 g/l constitue infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Oricum, orice cantitate de alcool, oricat de mica, poate fi o capcana pentru orice sofer. Prezenta alcoolului in sange scade reactia la volan si poate favoriza producerea unui accident rutier, care, uneori, poate avea efecte devastatoare.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI