Close sidebar
Close sidebar

Cat de "naturala" este carnea pe care o cumparam din magazin: nicio bucatica nu scapa neprocesata

Carnatii, sunca, slanina si alte tipuri de carne procesata par sa creasca riscul de deces timpuriu - sugereaza un studiu pe o jumatate de milion de oameni din intreaga Europa.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Studiul a concluzionat ca dietele bogate in carne procesata au fost legate de boli cardiovasculare, cancer si de decese timpurii.

Cercetatorii sunt de parere ca sarea si substantele chimice folosite pentru a pastra carnea pot dauna sanatatii. Fundația "The British Heart Foundation" a sugerat ca o optiune ar fi taierea carnii fara grasime. Studiul a urmarit subiecti din 10 tari europene, pe o perioada de aproape 13 de ani, in medie.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

S-a demonstrat ca persoanele care au consumat cantitati mari de carne procesata, au avut si alte comportamente cunoscute ca fiind daunatoare sanatatii (fumatul), si tendinta de obezitatea. Cu toate acestea, chiar si dupa contabilizarea altor factori de risc, carnea procesata ramane un pericol pentru sanatate.

Aditivii sintetici din preparatele din carne disponibile in comert raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera.

Iar daca credeati ca doar mezelurile sunt produse procesate, va inselati! Atat mezelurile, cat si bucatile de carne transata trec prin procesare industriala, majoritatea continand aditivi foarte periculosi, cum ar fi nitrati si nitriti de sodiu si potasiu, fosfati si polifosfati de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. Acest clip prezinta atat modul de „preparare” a mezelurilor, cat si „tratamentul” aplicat carnii transate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI