Close sidebar
Close sidebar

Cat de periculos este fumul toxic de la incendiul din Jilava? Focul mocnea inca si astazi, la pranz

Luni dimineata, un fum negru a acoperit Jilava, in urma unui incendiu izbucnit la o fabrica din pantofi din localitate.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Focul a fost puternic, peste 150 de pompieri s-au luptat ore intregi pentru a-l stinge. In timpul interventiei, unul dintre pompieri si-a pierdut viata, dupa ce acoperisul unei cladiri s-a prabusit.

Deasupra fabricii, la scurt timp dupa izbucnirea incendiului, s-a ridicat un fum negru, care incet s-a imprastiat peste toata localitatea si s-a indreptat spre Bucuresti.
Agentia pentru Protectia Mediului a trimis, luni la amiaza, o echipa la Jilava pentru a analiza probe din fumul toxic.

Si marti dimineata inca mai iesea fum, chiar daca acesta era mult mai putin (Foto: APM)

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astazi, la orele pranzului, focul inca ardea mocnit in interiorul cladirii, iar pompierii anuntau ca abia spre seara spera sa reuseasca sa-l stinga definitiv.

Desi, locuitorii din Jilava au fost ingroziti de fumul gros care a acoperit intreaga zona, mirosul fiind patrunzator, reprezentantii de la Mediu sustin ca nu este niciun pericol.
Intr-un comunicat de presa difuzat marti, Agentia de Protectia Mediului Bucuresti sustine ca valorile de toxicitate nu au fost depasite.

Laboratorul mobil care masoara toxicitatea aerului (Foto: APM)

“Poluantii monitorizati cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon si particule PM10. In urma analizelor efectuate, concentratiile poluantilor nu au depasit valorile limita, conform L104/2011 privind calitatea aerului inconjurător sau STAS 12574/1987. Desi valorile concentratiilor masurate au fost mult sub valorile limita si tendinta este de scadere a acestora, masuratorile vor continua pana ce incendiul va fi stins”, se arata in comunicatul APM.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI