Din cei 1.300 de locuitori ramasi, 1.000 sunt pensionari. Astfel, comuna nu mai are şanse de dezvoltare. Paradoxal, Necsesti se afla la doar 100 de kilometri de Bucuresti, cel mai bogat oras al tarii.
Din anii '90, cand avea 3.000 de locuitori, populatia comunei aflate la doua ore de mers cu masina de Bucuresti, s-a injumatatit. In tot satul mai sunt doar cativa copii, majoritatea lasati in grija bunicilor care abia isi duc traiul din pensiile dobandite dupa zeci de ani de munca la fostul CAP.

300 de case sunt pustii, din cele 900 ale comunei. In localitate se nasc anual 4-5 copii si decedeaza 30 de varstnici.
In asezare nu exista apa curenta si canalizare, farmacie, frizerie sau cablu TV. La singurul cabinet medical disponibil pentru cei 1.136 de locuitori, medicul vine de doua ori pe saptamana. In cele trei sate componente -Necşeşti, Belciug şi Gardesti- sunt sapte buticuri si doua biserici. Pe scurt, asa supravietuiesc cei mai saraci dintre romani.

Majoritatea tinerilor incearca sa isi vanda proprietatile si sa o ia de la capat intr-un oras ofertant.  O familie a scos la vanzare, pentru suma de 20.000 de lei (n.r. 4416 euro) o casa de 3000 de mp, cu gradina. Conform  unui site de imobiliare, imobilul este amenajat cu gresie in toate camerele, are lumina electrica, alarma, fantana in curte si intabularea facuta!

O alta casa, din caramida, cu acoperis din tigla, cu 3 camere, sobe teracota, curte de 3000 mp, o fantana, livada si vie este pusa in vanzare contra sumei de 27.107
lei (n.r. 6000 euro).

Ceea ce probabil nu stiu insa multi dintre satenii din Necsesti este ca, intr-un oras ca Bucurestiul, de exemplu, din banii obtinuti din vanzare nu si-ar putea achizitiona nici macar o garsoniera confort trei pe Aleea Livezilor, in Ferentari!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si