Close sidebar
Close sidebar

Cătălin Cherecheș a obținut ce a vrut. Decizia magistraților din Germania strică planurile Justiției de la București

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia-Mare aflat în arest la Munchen, a reușit să obțină o nouă amânare în privința stabilirii unui termen pentru judecarea cererii de extrădare făcute de statul român, prin Ministerul Justiției.

Sorin Negru,

Decizia privind extrădarea în România a lui Cătălin Cherecheș, amânată din nou.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fugarul Cătălin Cherecheş,  condamnat definitiv la închisoare pentru corupție în România, îşi continuă arestul în Germania, fără să primescă vreun termen cu privire la judecarea deciziei de extrădare.

Citește și: Informații de ultimă oră depre Cătălin Cherecheș! Edilul iese din închisoare și merge în fața magistraților, care decid dacă îl lasă liber

Parchetul din Munchen a amânat dosarul după ce că avocatul lui Cătălin Cherecheș a formulat o obiecție cu privire la extrădare, care va fi examinată în perioada următoare.

Cătălin Cherecheș obține o nouă amânare cu privire la decizia extrădării în România

Ministrul Justiției de la București, Alina Gorghiu, anunțase încă de la începutul anului că au fost transmise în Germania toate actele necesare extrădării lui Cherecheș, inclusiv detalii referitoare la condițiile de detenție din penitenciarele din România. 

"Nu doar în cazul fugarului Cherecheș, ci în orice dosar, dacă ne sunt solicitate condițiile din penitenciare, transmitem instanțelor străine informații cu privire la condițiile de detenție din România", a

precizat Alina Gorghiu pe 5 ianuarie.

Între timp, avocații fostului edil țin în șah autoritățile de la București, prin contestații și noi întâmpinări depuse la tribunalul din Munchen.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Parchetul Munchen a răspuns solicitării privind situaţia în care se găseşte ex-primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat în România.

„Ca răspuns la solicitarea dvs anterioară, am plăcerea de a vă informa cu privire la situaţia actuală, conform căreia Tribunalul Regional Superior din München a dispus continuarea detenţiei în vederea extrădării prin decizia sa din 16 ianuarie 2024.
Decizia cu privire la admisibilitatea extrădării, adică dacă persoana acuzată poate fi extrădată în România, a fost din nou amânată.


Contextul acestei amânări este reprezentat de o contestaţie a persoanei acuzaate, care a fost depusă de avocatul său în termen scurt.
Această obiecţie urmează să fie examinată de către Parchetul General din München şi de către Tribunalul Regional Superior din München. Vă rog să înţelegeţi că, în prezent, nu suntem în măsură să furnizăm detalii privind apărarea persoanei urmărite”, a transmis Parchetul bavarez.

Cătălin Cherecheș, greu de adus în România

Primarul fugar Cătălin Cherecheș, greu de adus în România

Decizia privind extrădarea în România a lui Cătălin Cherecheș a fost amânată din nou.

Alina Gorghiu a constatat, la începutul acestui an, că avocaţii fugarilor sunt "preocupaţi de condiţiile din penitenciarele României, însă pentru statul român nu există noţiunea de fugar VIP", condiţiile fiind aceleaşi, în funcţie de specificul penitenciarului în care urmează să-şi execute pedeapsa.

Citește și: Cum arată penitenciarul de lux care se construiește în Baia Mare, unde ar putea fi "cazat" și Cătălin Cherecheș. Are sală de spectacole și bibliotecă

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

”Continuăm şi în 2024 aducerea în ţară a celor care încă mai cred că pot scăpa de executarea pedepsei în România. În prima săptămână din an au fost aduşi în România 6 fugari”, anunţă Alina Gorghiu.

În noiembrie 2023, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. El a primit și cinci ani interdicție de a fi ales și de a ocupa funcţia de primar.  

Cherecheș a încercat să scape de executarea sentinței și a fugit din țară, dar a fost capturat pe data de 28 noiembrie în zona gării din Augsburg, Germania acolo unde se afla întins pe bancheta din spate a mașinii mătușii sale. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI