In articol:
Nici nu bine s-a luminat de ziua ca Monica s-a apucat de gatit. Primul si cel mai important dintre preparate este mielul umplut. Fiecare gospodina are o reteta proprie, un secret pastrat de generatii in familie, care face din drobul de miel o delicatesa.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Intre timp sunca este si ea gata dupa ce a fost lasata sa fiarba in mirodenii mai bine de 2 ore.
Citeste si: VIDEO| Papa Francisc a condus Procesiunea Drumul Crucii in fata Colosseumului din Roma
In gospodarii, toata ziua au fost facute pregatiri pentru ca masa de Paste sa fie plina de preparate traditionale.
Stiti vorba aceea unde-s doi purerea crestea, asa si in bucatarie, la vopsitul oualor, vin si ajutoare- cele doua fiice ale maramuresencei.
De acum, masa de Paste este gata sa-si primeasca oaspetii, dar mai ales stropitorii, asa cum cere traditia.