Jean-Claude Camille François Van Varenberg este cunoscut în cariera sa ca  Jean-Claude Van Damme și abreviat JCVD. Acesta este luptător în arte marțiale, actor și regizor belgian, cunoscut mai ales ca actor de filme de acțiune cu arte marțiale.

Câţi ani împlinește Jean-Claude Van Damme?

Jean Claude Van Damme împlinește, astăzi, 18 ocotmbrie 2021, vârsta de 61 de ani. Numele intreg al lui este, de fapt, Van Damme este Jean-Claude Camille François van Varenberg și este nascut pe 18 octombrie 1960, la Berchem-Sainte-Agathe, Bruxelles, Belgia.

Vandamme ste fiul Elianei și al lui Eugène van Varenberg. Eugène era contabil și florar. Tatăl său este din Bruxelles, bilingv, iar mama sa este flamandă (olandeză). Bunica paternă era evreiască.

Cele mai cunoscute filme în care a jucat Van Damme sunt Bloodsport (1988), Kickboxer (1989), Soldatul universal (1992), Hard Target (1993), Street Fighter (1994), Timecop (1994), Sudden Death (1995) și The Quest (1996). Actorul a avut în 2020 o avere de 90 de milioane de dolari americani.

Câţi ani are Jean-Claude Van Damme? Astăzi este ziua lui de naştere

Câţi ani are Jean-Claude Van Damme? Astăzi este ziua lui de naştere

[Sursa foto: Facebook Jean Claude Vandamme]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Spencer”, cel mai nou film despre Prințesa Diana

Van Damme a început artele marțiale la vârsta de zece ani, înscris de tatăl său la o școală de karate, stilul Shōtōkan.

Stilurile sale constau în Karate Shōtōkan și Kickboxing. A câștigat centura neagră la karate la vârsta de 18 ani. A început să ridice greutăți pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic, ceea ce a dus în cele din urmă la un titlu de culturist în Belgia. La 16 ani, a început să studieze baletul, ocupându-se cu acesta timp de cinci ani. Potrivit lui Van Damme, baletul "este o artă, dar este și unul dintre cele mai dificile sporturi.
Dacă puteți supraviețui unui antrenament de balet, puteți supraviețui unui antrenament în orice alt sport." Mai târziu a studait atât Taekwondo, cât și Muay Thai.

Jean-Claude Van Damme, unul dintre cei mai populari și apreciați actori din lume

Starul de cinema este cunoscut mai ales pentru rolurile jucate în filme de acțiune. Van Damme s-a născut în Belgia, la Bruxelles, oraș în care are și o statuie. Pe când avea 10 ani actorul a fost înscris la școala de karate Shotokan de către tatăl său. Acesta era un contabil modest ce voia să îi sprijine activitățile fiului său. Atunci, actorul s-a antrenat fără încetare, iar la vârsta de 18 ani avea deja centura neagră.

Câţi ani are Jean-Claude Van Damme? Astăzi este ziua lui de naştere

Câţi ani are Jean-Claude Van Damme? Astăzi este ziua lui de naştere

[Sursa foto: Facebook Jean Claude Vandamme]

Citeste si: Ultimul film cu James Bond se lansează pe Facebook

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Însă, nu mulți știu că ceea ce l-a ajutat pe actor în cariera sa au fost și cursurile de balet, pe care le făcea în paralel cele de karate. Actorul a mărturisit cu ceva timp în urmă că baletul este foarte solicitant, dar te ajută să abordezi orice stil de luptă. Acest lucru l-a ajutat să obțină un corp bine lucrat și armonios. De asemenea, în anul 1998, Van Damme a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, afecțiune despre care a avut curajul să discute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si