Close sidebar
Close sidebar

Cativa cercetatori romani au facut o descoperire uluitoare! Boala care omoara un milion de oameni anual poate fi combatuta!

Dupa ani de studii cercetatorii, au reusit sa dea lovitura. Au descoperit ce planta ajuta la tratarea mai rapida a malariei.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Universitari din Cluj si Mures au descoperit cum pot cu ajutorul unei ciuperci se poate  obtine o cantitate mai mare de artemisinina, substanta folosita in medicamentul ce trateaza  malaria. Cercetarea lor a fost publicata intr-una dintre cele mai citate reviste stiintifice din lume, Frontiers in Plant Science. in cercetarea lor, inceputa acum 6 ani, s-au folosit zeci de plante medicinale numite uzual nafurica (Artemisia annua) si o ciuperca simbionta (Rhizophagus irregularis). Nafurica e o planta medicinala cultivata in regiunile tropicale si subtropicale care produce in mod normal substanta folosita in tratamentul malariei, dar nu in cantitati mari din lipsa apei.

Artemisinina a fost descoperita de cercetatoarea chineza Youyou Tu care a luat, in 2015, Premiul Nobel pentru aceasta mare reusita in Medicina. Daca studiul cercetatorilor din Cluj si Mures va demonstra ca substanta ce trateaza malaria poate fi produsa industrial, atunci – sustine Balog -  pretul medicamentului folosit in tratarea malariei ar putea scadea.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Sursa: adevarul.ro 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI