Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a anuntat ca niciunui bebelus din judet nu i se administreaza vaccinul Hexavalent, destinat imunizarii impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, he­patitei B, poliomielitei si a meningitei provocate de bacteria Haemophilus Influenzae tip B dupa ce medicii de familie au epuizat toate dozele cu respectivul produs biologic pe care le aveau pe stoc.

In consecinta, 3.782 de copii, cu varsta de pana la un an, nu au fost imunizati in ultimele aproximativ doua luni impotriva celor sase boli.

De altfel, in prima jumatate a acestui an, autoritatile sanitare vasluiene au primit doar 3.920 de doze de vaccin Hexavalent, din care ultima transa, de 2.030 de doze, a venit in luna iunie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

"Urmeaza sa primim de la Ministerul Sanatatii informatii cu privire la alocarea vaccinului necesar imunizarii copiilor restantieri. Campania de vaccinare a acestora se va desfasura la o data care va fi anuntata", a declarat, miercuri, pentru News.ro

purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Vaccinul hexavalent se administreaza in doze unice la bebelusi, la varstele de doua, patru si unsprezece luni.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si