Close sidebar
Close sidebar

Caz dureros in Vaslui. Peste 3.700 de bebelusi nu au fost imunizati impotriva hepatitei B sau meningitei. Vaccinul Hexavalent lipseste de aproape doua luni!

Peste 3.700 de bebelusi din judetul Vaslui nu au fost imunizati in ultimele aproximativ doua luni impotriva unor boli precum hepatita de tip B sau meningita din cauza lipsei vaccinului hexavalent, autoritatile sanitare primind ultimele doze in luna iunie.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a anuntat ca niciunui bebelus din judet nu i se administreaza vaccinul Hexavalent, destinat imunizarii impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, he­patitei B, poliomielitei si a meningitei provocate de bacteria Haemophilus Influenzae tip B dupa ce medicii de familie au epuizat toate dozele cu respectivul produs biologic pe care le aveau pe stoc.

In consecinta, 3.782 de copii, cu varsta de pana la un an, nu au fost imunizati in ultimele aproximativ doua luni impotriva celor sase boli.

De altfel, in prima jumatate a acestui an, autoritatile sanitare vasluiene au primit doar 3.920 de doze de vaccin Hexavalent, din care ultima transa, de 2.030 de doze, a venit in luna iunie.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

"Urmeaza sa primim de la Ministerul Sanatatii informatii cu privire la alocarea vaccinului necesar imunizarii copiilor restantieri. Campania de vaccinare a acestora se va desfasura la o data care va fi anuntata", a declarat, miercuri, pentru News.ro

purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Vaccinul hexavalent se administreaza in doze unice la bebelusi, la varstele de doua, patru si unsprezece luni.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI