Mariana Niculescu, bolnava care cere eutanasierea: 16.05 Poate sunt o povara pentru asta si mai bine cer la domnul presedinte sa ma eutanasieze16.11

 Iuliana Botez, medic comisia de evaluare:  "Am decis sa o incadram in gradul 1, fara asistent personal"

Mariana Niculescu, bolnava care cere eutanasierea: "Eu singura nu ma pot hrani, descurca"

Este ultima dorinta a acestei femei de doar 54 de ani.

Mariana Niculescu: "M-am saturat sa tot apelez la copii si la parinti"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Imobilizata la pat, bolnava de epilepsie, osteoporoza si alte afectiuni grave doamna Mariana este invizibila pentru autoritati. 

Iulica Niculescu, sotul bolnavei: "In august a avut comisie de expertiza, am fost cu ea in scaun cu rotile, atunci i-a dat gradul 2. In septembrie nu a mai putut sa mearga, a trebuit sa imi inchei afacerea sa pot sa ma ocup de ea"

Statul nu i-a acordat un asistent personal, asa ca Mariana Niculescu este tinuta in viata de sotul ei. Omul a reununtat la munca pentru a avea grija de femeie care i-a daruit trei copii.

Iulica Niculescu:" Sa pot sa o ingrijeasc, sa poata sa traiasca, pentru ca daca o las nu poate sa-si ia singura o cana cu apa, nimic, nici sa manance, nici sa schimbe, nici nimic.
Ce pot sa fac?"

Iulica Niculescu, sotul bolnavei: "Problemele au inceput de cam un an de zile. Anul trecut de la Paste. Cand am pus gazele. Fiind curent, fiind muncitori, a racit"

Durerea doamnei Mariana nu i-a impresionat pe expertii de la Directia de Asistenta Sociala.

Iulica Niculescu, sotul bolnavei:" In data de 3 martie mi s-a eliberat un certificat de handicap cu gradul 1, fara insotitor"

Iuliana Botez, medic comisia de evaluare: "In 2017 comisia evaluand intregul dosar si intreaga evolutie dansei din punct de vedere medical, am decis sa o incadram in gradul 1 fara asistent personal"

Sotul a contestat  la Bucuresti decizia comisiei si astapta ca sotia lui sa primeasca in cele din urma un asistent. Insa pana atunci jura ca va avea el grija de ea clipa de clipa.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si