Pisica în vârstă de opt ani a început să aibă probleme respiratorii la aproape 10 zile după ce stăpânii ei au intrat în izolare acasă, în provincia Novara, din cauza că erau infectaţi cu SARS-CoV-2. 

"Acest diagnostic şi identificare variantei britanice arată că sistemele integrate de management şi controlul pandemiei sunt eficiente şi gata să răspundă", a spus Angelo Ferrari, director al institutului.

Citeste si: Tânărul vaccinat anti-COVID cu ser Pfizer şi la rapel cu ser Moderna anunţă că în Registrul de Vaccinare apare ca fiind neimunizat cu ambele doze

Stăpânii își pot infecta cu COVID-19 animalele de companie

Persoanele bolnave de COVID-19 își pot infecta animalele de companie cu noul coronavirus. Invers este aproape imposibil, conform experților. Acest lucru nu este valabil, însă, pentru toate animalele.

Cercetătorii italieni au testat 540 de câini și 277 de pisici din gospodării, în care oamenii fuseseră testați pozitiv cu COVID-19, sau din zone afectate puternic de pandemie, precum Lombardia. Oamenii de știință au detectat anticorpi împotriva virusului la 3,4% dintre câini și 3,9% dintre pisici.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Studiile, pe un număr relativ mare de animale, confirmă premisa, conform căreia animalele de companie pot fi infectate de om cu SARS-CoV-2, dar invers este foarte puțin probabil. Testele prelevate din gură, nas și gât au ieșit negativ la toate animalele. Pisicile și câinii au fost testați în perioada martie- mai 2020.

Animalele de companie mai degrabă nu răspândesc virusul

Cercetătorii spun că acest studiu extins este foarte util.

Potrivit lui Thomas Mettenleiter, președintele Institutului Friedrich-Loeffler (FLI) din Greifswald, rezultatele nu sunt surprinzătoare: ”Confirmă ceea ce știm deja”. Cu toate acestea, un studiu cu un număr atât de mare de animale de companie este binevenit. "Probele nu se obțin ușor.”

Animalele de companie nu pot transmite COVID-19

Citeste si: Kelemen Hunor, anunț despre ce reacţie adversă a avut după vaccinul anti-COVID

Studiul confirmă, așadar, supoziția cercetătorilor de la FLI, potrivit căreia câinii sau pisicile nu au jucat până acum un rol în răspândirea virusului SARS-CoV-2. Factorul decisiv este transmiterea de la persoană la persoană. ”Plecăm de la premisa că virusul este de regulă transmis de la oameni la animale” spune Mettenleiter. Așadar, FLI consideră că persoanele sănătoase nu au niciun motiv să restricționeze contactul cu animalele lor de companie. Pe de altă parte, pacienții infectați cu coronavirus ar trebui să evite contactul cu animalele de companie, pentru a nu le infecta.

Animalele nu pot muri din cauza infecției cu COVID-19

Până acum, susţine Mettenleiter, nu există dovezi că animalele ar putea muri din cauza infectării cu coronavirus. Chiar dacă animalele de companie contractează virusul, nu înseamnă automat că acesta se poate înmulți la animale și că este răspândit apoi prin secreții nazale, tuse sau fecale.

De asemena, cercetătorii de la FLI au descoperit că deocamdată nu există dovezi care să confirme că porcii, puii și alte animale de fermă pot fi infectate cu SARS-CoV-2.

Institutul desfășoară în prezent experimente cu mai multe specii de animale. Conform rezultatelor inițiale, dihorii și liliecii de fructe sunt sensibili la virus, dar puii și porcii nu. Studiile pe bovine se află încă în faza incipientă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si