Close sidebar
Close sidebar

Cazinoul din Constanta va fi istorie in curand, sustin expertii in arhitectura!

Cazinoul din Constanta va ajunge un schelet abandonat la malul marii! Este avertismentul dur al expertilor in arhitectura. Cladirea superba distrusa de napasarea autoritatilor a intrat acum pe lista scurta a celor mai degradate monumente din Europa.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei mai bogati oameni din lume i-au trecut pragul si au lasat averi aici. Dar acum au apus vremurile in care era o mandrie doar sa intri in Cazinoul vizitatat de atatea nume grele ale istoriei.

Magnificul edificiu, inaugurat in 1910 a fost, a fost ridicat in 2 ani. Acum autoritatile se chinuie de un deceniu doar ca sa inceapa lucrarile de reabilitare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ce s-a intamplat cu fondurile pentru reabilitarea cladirii?  Cazinoul se afla in administrarea Companiei Nationale de Investitii. Pentru restaurarea monumetului institutia a primit de la Guvern 8,5 milioane de euro, inca din 2014, bani pe care a fost incapabila sa-I cheltuie. Nici primaria nu a facut nimic pentru batrana doamna de la mare.

Acum, un ONG vrea sa includa Cazinoul pe lista celor  7 cladiri europene aflate in pericol.

Astfel monumentul ar avea mai mari sanse sa fie renovat.

Cladirea istorica, construita in stilul  Art Nouveau,  la initiativa regelui Carol I este astazi o ruina cu fatada distrusa si geamuri sparte.

Alaturi de Cazinou, Europa Nostra, principala organizatie de patrimoniu la nivel european va include  in programul "Cele mai periclitate 7 situri in 2018" si edificii precum bisericile post-bizantine din Albania, Centrul istoric din Viena sau siturile de arta preistorica de la Cadiz, Spania.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI