Close sidebar
Close sidebar

Ce au descoperit specialistii in mititeii romanesti: "Sunt bombe calorice si pline de E-uri" - Dar iata care e adevaratul pericol din acest preparat

Savoarea celebrilor mititei romanesti poate ascunde adevarate bombe calorice, avertizeaza specialistii care au facut analize in laborator. Pe langa sare in exces, in unele produse care ajung pe gratare sunt si cate 7 aditivi periculosi pentru sanatate.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


"Romanul fara mici si fara bere..."
"Cat sunt de sanatosi nu stim, dar daca sunt buni mancam..."

Exact despre acest truc vorbesc si cei de la Asociatia pentru Protectia Consumatorului. Specialistii au dus probe la un laborator din 14 sortimente de mici, cumparati din marile lanturi de magazine. In urma analizelor, au descoperit ca ar fi adevarate bombe calorice, pline de e-uri, unele dintre ele extrem de periculoase pentru sanatate.

 "Stabilizator E500, aroma, zahar, aroma de fum"

Pentru ca micii sa aiba culoarea rosu aprins, ca sa ia ochii cumparatorului, unii procesatori ii coloreaza cu un extract din gandaci. Grav e ca in unele produse au fost gasiti si cate 7 aditivi care sa ii dea savoare si sa ii prelungeasca termenul de valabilitate. Doar ca astfel de substante sunt cei mai de temut dusmani pentru sanatate, spun medicii.

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 "Sunt responsabile de producerea unor afectiuni... hepatice, renale, dar si in aparitia unor forme de cancer"

In plus, in unele cazuri, cantitatea de sare depaseste doza zilnica recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Reteta vinovata de savoarea pur romaneasca e amestec de carne tocata, usturoi si sare, iar in pasta se presara bicarbonat de sodiu cu cateva condimente.

Din fericire, sunt restaurante si magazine care o pastreaza cu sfintenie.

Peste 30 de milioane de mititei infuleca romanii numai in minivacanta de 1 mai. Si strainii sunt fascinati. Exporturile cresc de la an la an, mai ales in tari precum Italia si Spania. Cereri ar fi chiar si in China, spun autoritatile.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI