"Haloinul" e din America venit si acum e la noi. Dragobetele!

Vrajitoare, vampiri, monstri si fantome ne invadeaza- de cativa ani- cluburile, de parca sarbatoarea care infricoseaza planeta ar fi a noastra. Si nu a americanilor. Exista insa si romani la care obiceiul imprumutat de la altii inca n-a ajuns! 

Frumosi sau nu, tinerii din ziua de astazi poarta costume de vampiri, pirati si te miri ce minunatii mai inventeaza altii.

Putini stiu insa ca in Chinteni, Halloween-ul s-a tinut de cand lumea. 

"Deci era un fel de sarbatoare, se mergea acolo pe deal si se aprindea un foc mare si de-acolo strigau tinerii unii la altii, ba ce face Maria...Ca nu s-a maritat cu nu stiu cine, in fine"

Am trait s-o auzim si pe-asta: sa fie, oare, Haloween-ul sarbatoare romaneasca? 

"Se facea din bostani si puneau asa pe doi bostani si mergeau noaptea. Asta era Halooweenul asta de aici. Un fel de Halloween!", spun oamenii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tanti Lenuta, formator de opinie pe ulita, e de aceeasi parere: Haloween-ul nu-i lucru bun.  "Oamenii asezati si nu scaun la cap nu faceau din astea"... dar daca se gandeste mai bine, gospodina ar proba si ea un costum!

Daca vor sarbatorii sau nu, oamenii din Chinteni Halloween-ul, ramane de vazut.

De ce sa imprumutam de la altii cand ale noastre sunt mai frumoase?!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si