Sunt și motive pe bună dreptate pentru această părere, deoarece nu există o piesă de mobilier mai practică, confortabilă și funcțională pentru living sau camera de zi decât Excelența Sa Canapeaua. 

Există câteva motive pentru care canapelele sunt cele mai importante elemente din amenajarea livingului și ele sunt:

Funcționalitate

Canapelele sunt unele dintre cele mai practice piese de mobilier, nu doar în living unde este locul lor „natural”, dar și în toată casa.

Selectată cu atenție, în funcție de spațiul pe care-l aveți la dispoziție, acest tip de mobilă nu este doar un loc confortabil pentru a lua loc și a sta la taclale, ci și un loc de relaxare cu o carte bună în mână sau uitându-ne la un film interesant.  Pe canapeaua putem trage un pui de somn odihnitor după-masă, putem lua în brațe persoana dragă sau animalul de companie, și la nevoie- de ce nu- putem transforma canapeaua într-un al doilea dormitor, când vin oaspeți peste noapte.

Citeste si: 5 metode prin care locuința va fi mai luminoasă

Confort

Putem avea un fotoliu preferat sau scaune super confortabile pentru sufragerie, dar când ne dorim să ne relaxăm complet, dintre toată mobila din casă tot canapeaua o vom alege. Această piesă de mobilă este confortabilă, moale și ergonomică și poate oferi odihna activă de care într-adevăr avem nevoie. 

Punct central

Orice mobilă om avea în toată casa, tot canapelele vor fi mereu punctul central din încăpere. Stilul lor determină ambianța, dispoziția și în mare parte tot de ele depinde cum va arăta livingul. Sau altfel spus, canapeaua este primul lucru pe care-l observă oaspeții noștri și de ea depinde cum va arăta camera- elegantă, cu stil, sau dezordonată și neconfortabilă.

Această bucată de mobilă este "ancora", punctul central care joacă un rol important pentru întreaga viziune și stil al încăperii în care o punem.

Citeste si: Probleme pe care le poți întâmpina cu o mobilă bucătărie

Cum alegem cea mai confortabilă și totodată elegantă canapea: 

Acordați atenție umpluturii

Principalele tipuri de umplutură folosite pentru producția canapelelor contemporane sunt câteva:

  • Spumă de înaltă densitate- acest tip de material este rezistent, robust și poate prelua încărcări mari. Câteodată este destul de ferm, însemnând că pernele de pe canapea vor fi destul de ferme iar statul pe o perioadă lungă de timp va face canapeaua să pară neconfortabilă.
  • Spumă cu densitate scăzută- Pernele realizate cu acest tip de umplutură sunt moi, nu-și recapătă însă forma, ceea ce înseamnă că în câteva luni de zile spuma se va fi compactat și statul jos pe canapea nu va fi deloc confortabilă.
  • Spuma PUR- materialul acesta este cu densitate medie, fiind totuși robust și foarte rezistent. Pernele cu acest tip de umplutură sunt destul de moi și asigură confort și senzația de relaxare, însă fără a se compacta, fiind totodată destul de ferme pentru a suporta mare încărcare ani la rând.

Ce caracteristici fac canapeaua confortabilă

Ce caracteristici fac canapeaua confortabilă

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Verificați cadrul

Înafara de design, pentru o canapea este de mare importanță construcția. De aceea este bine ca la achiziția canapelei să verificăm cadrul și să optăm pentru o canapea care are cadrul realizat din materiale durabile și robuste, rezistente- precum esența de lemn, laminat de înaltă calitate sau chiar metal.

Ne concentrăm pe tapițerie

Materialul trebuie să fie plăcut la atingere, să ne asigure confort și senzație de relaxare atunci când ne așezăm sau ne întindem pe canapea. Se recomandă ca atunci când avem un animal de companie sau copii mici, să optăm pentru o tapițerie ce se poate curăța ușor, rezistentă la uzură. 

Citeste si: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

Susținerea pentru spate este extrem de importantă. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

Înainte să achiziționăm o canapea, este bine să ne așezăm și să stăm puțin pe ea, pentru a afla dacă înălțimea și adâncimea vă creează o senzație optimă de confort. Pentru ca să fie canapeaua într-adevăr „bună”, trebuie să ne ofere și susținerea necesară pentru spate.

Într-un final însă, canapeaua „bună” este aceea care ne place nouă. Fie ea moale, fermă, cu cadru din metal sau aluminiu, totul depinde doar de preferințele individuale ale fiecăruia. Ideea unei canapele „bune” este o canapea confortabilă și care ne oferă confort intern, ne oferă liniște și relaxare completă pentru trup și suflet. Așadar, totul depinde de gusturile și preferințele noastre personale. 

Canapelele bune sunt acele canapele care subliniază stilul nostru individual și gândirea noastră creativă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si