Close sidebar
Close sidebar

Ce este „Happy hypoxia“, noul simptom euforic care îi ucide pe pacienții cu Covid

Cunoscut şi sub denumirea de „Happy hypoxia“, un nou simptom este tot mai des întâlnit în rândul bolnavilor de COVID-19. El se manifestă printr-o stare de euforie a pacienţilor, în ciuda faptului că aceştia au o saturaţie foarte scăzută a oxigenului, chiar şi de până la 65%.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Managerul Spitalului „Marius Nasta“, Beatrice Mahler, atrage atenţia asupra hypoxiei silenţioase, o f ormă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficienţa respiratorie, precum şi asupra unei adaptări extrem de ciudate a unor valori glicemice mari sau foarte mici la unii pacienţi cu COVID, pe care le numeşte „paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar”.

Citeste si: O boală mai devastatoare decât Covid-19 pune OMS în alertă

Medic: Sistemul de alarmă al organismului nu transmite semnale către creier

"Avem zilnic pacienţi care vin cu acest fenomen de hypoxie silenţioasă, care este o formă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficienţa respiratorie la pacienţii cu coronavirus şi pe care ei nu o percep.

Sistemul organismului de alarmă, atunci când concentraţia de oxigen scade, nu transmite semnale către creier, şi nici cu privire la gravitatea situaţiei în care se află organismul. Participă la această stare şi scăderea nivelului de dioxid de carbon, care poate crea o stare de euforie. Cu siguranţă sunt afectări multiple pe care Covid-19 le poate avea asupra organismului, de a masca o parte din simptomele severe.” a explicat medicul Beatrice Mahler la Digi24.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Horoscop 1 decembrie 2020. Un început de lună cu ghinion pentru aceste zodii

Paradoxuri ale unei boli scoase din tipar

Medicul mai atrage atenţia şi asupra adaptării „ciudate” a valorilor glicemice: „Mai remarcăm şi o adaptare extrem de ciudată a unor valori glicemice mari sau foarte mici. Sunt pacienţi care tolerează foarte bine glicemii de 30, ceea ce nu vedeam înainte.

La o glicemie de 50 pacientul intra în comă. Sau sunt pacienţi cu insuficienţă respiratorie, dar cu glicemii de aproape 1.000, conştienţi şi prezenţi. Sunt paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar", a explicat Mahler, potrivit sursei citate.

Sursa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI