Nici bine nu a început primăvara şi deja suntem cu gândul la serile târzii de vară, la petrecerile în aer liber şi la concedii. Dacă nu ţi-ai făcut planuri pentru următoarea vacanţă, e posibil să te intereseze evenimentele cu care România a ţinut piept marilor festivaluri organizate peste tot la nivel european, la care participă an de an trupe de renume din întreaga lume. Dacă şi tu eşti un consumator de muzică, am pregătit pentru tine câteva sugestii cu astfel de ocazii inedite de a-ţi petrece zilele libere în această vară, în funcţie de gusturile tale.

Propunerile sunt prezentate într-o ordine aleatorie. Iată unde ţi-ai putea potoli setea de distracţie în ţară.

Jazz in the Park

Dacă îţi place jazzul, cu siguranţă te-ar putea interesa acest eveniment, pe scena căruia vor urca în 2018 nume mari. Fanfara Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT sau Antal Gabor Trio sunt doar câteva dintre trupele care vor face din 11 zile de festival un festin pe ritmuri excepţionale. Cea de-a a şasea ediţie a Jazz in the Park are loc în Parcul Central din Cluj între 21 iunie şi 2 iulie.

Gărâna Jazz Festival

Dacă nu reuşeşti să ajungi în Cluj, poate ţi-e mai comod să te deplasezi până în judeţul Caraş-Severin, acolo unde, în Poiana Lupului va avea loc o nouă ediţie a Gărâna Jazz Festival. Ai şansa ca între 12 şi 15 iulie să asculţi trupe consacrate de jazz într-unul dintre cele mai mari festivaluri din România.

Line-up-ul acestui eveniment te va surprinde şi în 2018.

Electric Castle

Unul dintre cele mai aşteptate festivaluri ale anului rămâne şi în 2018, Electric Castle, care va chema pe scenă nume precum Damian Marley, London Grammar, Wolf Alice, Netsky, Valentino Khan, JP Cooper, The Horrors şi Dubioza Kolectiv. Ai şansa să îi asculţi pe aceştia şi mulţi alţii dacă îţi cumperi un bilet la festivalul din Bonţida, pe domeniul castelului Banffy, din Cluj.

Dacă între 18 şi 22 iulie vrei să ai parte de seri magice, alături de artiştii tăi preferaţi, trebuie să plăteşti între 469 şi 999 lei, pentru intrarea la festival şi un loc în camping.

ARTmania

Dacă eşti un împătimit al culturii rock, e musai să ajungi la ARTmania, care va avea loc între 27 şi 28 iulie. Cea de-a 13-a ediţie se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu, iar din artiştii confirmaţi pentru eveniment se numără şi Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony. Preţul unui abonament pentru toate zilele de festival se ridică la 190 lei.

Rockstadt Extreme Fest

Un festival cu tradiţie va avea loc şi în acest an, la începutul lunii august. Ai şansa să îţi întâlneşti artiştii preferaţi dacă vei ajunge între 2 şi 5 august la Cetatea Râşnov. Vor urca pe scenă Powerwolf (Germania), Belphegor (Austria), Converge (SUA), Misery Index (SUA), Septicflesh (Grecia), Fleshless (Cehia), Kistvaen (România) şi Gutalax (Cehia), iar pentru toate zilele de concerte va trebui să plăteşti un bilet de 270 lei, dacă îl cumperi până în prima zi a lunii iulie, sau 300 lei, dacă îl achiziţionezi după această dată.

Untold

Un eveniment extrem de iubit de către toţi consumatorii de muzică electronică din România şi nu numai, Untoldul adună şi în acest an nume grele din industrie, precum The Chainsmokers, Jason DeRulo, The Asteroids, Tiesto, Danny Avila, Don Diablo, Feede le Grand, KSHMR, Tujamo, Will Sparks, Borgore şi mulţi alţi DJ internaţionali. Ca să participi la acest eveniment, va trebui să mergi în Cluj, iar cel mai ieftin bilet pentru cele patru zile, cât durează show-ul, adică între 2 şi 6 august, pleacă de

la 549 lei, la care se adaugă taxe.

Summer Well

Lista festivalurilor din România nu ar fi completă fără Summer Well, un eveniment organizat în toiul verii, între 11 şi 12 august. Au confirmat pentru acest an artişti precum The Kooks, Cigarettes After Sex şi Rationale. Dacă vrei să te bucuri de nopţi de vară memorabile, ia-ţi un bilet pentru festivalul de pe domeniul Ştirbey din Buftea cât mai repede, la preţul de 275 lei, la care se adaugă taxe. Dacă vei vrea să rămâi pe toată perioada evenimentului în campingul special amenajat, va trebui să mai achiţi extra şi suma de 99 lei, plus taxe.

AWAKE Festival

Ultimul, dar nu cel din urmă, festival din lista noastră este AWAKE, care va avea loc între 17 şi 19 august în judeţul Mureş, pe Domeniul Teleki. Vor cânta Wilkinson LIVE, Milky Chance, The Subways, The Parlotones, Fink, Subcarpaţi, Mihail, Şatra Benz, DJ Shiver, DJ Sauce, Antenna şi Detour. Un bilet de tip Early Bird costă 159 lei, iar dacă vrei să dormi la cort în imediata vecinătate a scenelor festivalului, va trebui să achiţi de la 185 lei în sus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Grăbeşte-te, locurile sunt limitate, mai ales dacă alegi să stai cu cortul la vreunul dintre festivalurile prezentate mai sus. Biletele se dau ca pâinea caldă şi ar fi păcat să ratezi nume atât de mari din industria muzicală. Dacă vrei să prinzi un loc la unul dintre evenimentele amintite anterior, dar bugetul tău este restrâns în această perioadă, ai la dispoziţie un c redit cu dobândă 0 de la creditprime.ro, pe care îl poţi accesa foarte uşor şi achita mai apoi, când îţi echilibrezi veniturile. Distracţie plăcută!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si