Close sidebar
Close sidebar

Ce film a câștigat Ursul de Aur la festivalul de la Berlin 2022

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2022 și-a desemnat câștigătorii. Cel mai bun film din acest an, câștigătorul Ursului de Aur, a fost desemnată pelicula 'Alcarras'', o coproducţie Spania-Italia, în regia cineastei Carla Simon.

Sorin Negru,

Regizoarea Carla Simon a câștigat Ursul de Aur 2022, pentru cel mai bun film - festivalul de la Berlin

[Sursa foto: Twitter ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Filmul "Alcarras'', o coproducţie Spania-Italia, în regia cineastei Carla Simon, a fost recompensat miercuri cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 72-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Citeste si: Tom Cruise filmează ”Misiune Imposibilă 8”, o producție cu cascadorii spectaculoase- VIDEO

La ceremonia de miercuri seară, trofeul a fost înmânat producătorilor María Zamora, Stefan Schmitz, Tono Folguera, Sergi Moreno. 

Regizoarea Carla Simon a dedicat filmul „micii familii de fermieri care cultivă pământul”. „A fost un film dificil. Sper să vă placă”, a spus cineasta pe scena de la Berlinale Palast.

După debutul ei cu „Summer 1993”, Carla Simón redă din nou experienţa ei de viaţă în mediul rural catalan, unde munca oamenilor face parte dintr-un ciclu guvernat de anotimpuri într-un climat capricios.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Premiile Oscar 2022. Cine sunt marii favoriți la câștigarea Premiilor Academiei

„De când îşi aminteşte, familia Solé şi-a petrecut fiecare vară culegând piersici în livada lor din Alcarràs, un mic sat din regiunea Catalonia a Spaniei. Dar recolta din acest an ar putea fi ultima lor, deoarece se confruntă cu evacuarea. Dinamica familiei poate fi tulburată de preocupările economice, dar există şi diferenţe în modul în care fiecare individ se raportează la timp. Noile

planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor şi instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită. Pentru prima dată, se confruntă cu un viitor incert şi riscă să piardă mai mult decât livada lor”, este descrierea filmului. 

Vezi prezentarea filmului Alcarras pe site-ul IMDB.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În competiţia oficială au fost selectate 18 lungmetraje reprezentând producţii din 15 ţări. Şapte dintre pelicule sunt regizate de femei, iar 17 au fost prezentate în premieră mondială în cadrul Berlinalei.

Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate, Isabelle Huppert 

Din juriul internaţional al ediţiei din acest an, prezidat de regizorul american M. Night Shyamalan, au făcut parte regizorul braziliano-algerian Karim Ainouz, producătorul franco-tunisian Said Ben Said, regizoarea germană Anne Zohra Berrached, cineasta şi scriitoarea din Zimbabwe Tsitsi Dangarembga, regizorul japonez Ryusuke Hamaguchi şi actriţa daneză Connie Nielsen.

Festivalul de Film de la Berlin are loc cu prezenţă fizică, în perioada 10- 20 februarie, dar fără petreceri ori recepţii şi sălile de proiecţii sunt ocupate la 50% din capacitate.

Actriţa franceză Isabelle Huppert, cunoscută din filme precum „Elle” şi „Sauve qui peut (la vie)”, a fost recompensată cu Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate în absenţă. Ea nu a putut participa la ceremonie din cauză că a fost testată pozitiv pentru Covid-19. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI